Završena revizija u Općini Posušje: Posebno pozitivan osvrt dat na rad Javnih nabavki

26. 09. 2017

Ured za reviziju institucija u FBiH u periodu od listopada 2016. do srpnja 2017. provodio je reviziju poslovanja u Općini Posušje za 2016., odnosno usklađenost financijskih transakcija i u izviješćima iskazanih informacija. Konačno Izviješće o financijskoj reviziji na adresu Općine dostavljeno je početkom ovog mjeseca.

Njime je utvrđeno zakonito, a time i pozitivno poslovanje naše Općine.

U nalazu revizora između ostalog stoji: „..financijska izviješća Općine Posušje pokazuju fer i istinito, u svim materijalnim aspektima, stanje imovine, obveza i izvora sredstava na dan 31.12.2016., izvršenje proračuna i novčane tijekove za godinu koja se završava na taj datum, sukladno prihvaćenom okviru financijskog izvješćivanja.“

Drugim riječima sve financijske, knjigovodstvene i računovodstvene aktivnosti odvijale su se sukladno zakonskim propisima BiH.

Poseban pozitivan osvrt dat je na rad Ureda javnih nabavki u sklopu Službe za financije, koji je kod većine institucija najproblematičniji.

Članovi revizije uputili su i nekoliko preporuka, a one se uglavnom odnose na trezorsko poslovanje i odluke o fiskalnoj odgovornosti zašto se traži dosljedna primjena zakona.

Općinski načelnik Branko Bago izrazio je zadovoljstvo zbog pozitivnog Izvješća financijske revizije, te je posebno priznanje i zahvalnost uputio djelatnicima računovodstva i javnih nabavki, odnosno Službi financija, čiji je profesionalni i savjestan rad dao značajan doprinos konačnoj ocjeni revizora.

Ostale vijesti iz kategorije

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...