Visoko izaslanstvo Republike Hrvatske u posjetu općini Posušje

23. 08. 2017

Posušje, 23.8.2017.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas boravio je danas u službenom posjetu općini Posušje. Tim povodom u zgradi Općine organiziran je sastanak na kojem su, uz cijenjenog gosta i njegovu savjetnicu Žanu Ćorić, nazočili Općinski načelnik Branko Bago i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar sa suradnicima.

Razgovarlo se o širokom rasponu tema od socijalno-demografskih pitanja, školstva,  gospodarstva,  aktualnih infrastrukturnih projekata, ljudskih potencijala do planova za nastavak razvoja Posušja.

Tijekom sastanka bilo je riječi i o potrebi jačeg povezivanja s gradovima iz Republike Hrvatske, pogotovo s onima koji imaju iskustva povlacenja sredstava iz EU fondova.

Istaknut je i veliki problem otežanog prometovanja, odnosno dugih kolona i čekanja na granici s Hrvatskom, a Milas je obećao da će pomoći u njegovom rješavanju.

Zaključeno je kako će se u buducnosti još više intezivirati suradnja na svim podrucjima od kulture, infrastrukture, obuka za projekte i slicno.

U nastavku posjeta uslijedio je odlazak u prostore nove zgrade osnovne škole Fra Petra Bakule gdje su se gosti  upoznali s tijekom radova.  Napomenimo kako Središnji državni ured već godinama, temeljem natječaja za pomoć Hrvatima u BiH, financijski podupire izgradnju nove osnovne škole u Posušju, a Općinski načelnik je iskoristio i ovaj susret da zahvali gostima na tome.

Općinsko vodstvo i gosti sastali su se i s predstavnicim udruge Pauk, prigodom čega se razgovaralo o kulturnom zivotu Posušja koji je u zadnje vrijeme na zavidnom nivou.

U nastavku posjeta Hercegovini, gospodin  Milas će večeras i sutra posjetiti Široki Brijeg.

 

Ostale vijesti iz kategorije

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...