Vijenci i svijeće za poginule hrvatske branitelje

31. 10. 2018

Povodom blagdana, Dušnog dana i Svih svetih, na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule branitelje, posebice one s područja općine Posušje.

Vijence su položili predstavnici Općine Posušje na čelu s načelnikom Brankom Bagom, predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom Lončarom i s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Posušje.
Ovome činu su nazočili i vijence položili izaslanici hrvatske komponente Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te Hrvatskog narodnog sabora, dok je molitvu predvodio fra Ivan Landeka.

U ime Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini brigadir Zdravko Rezo uručio je zahvalnicu općinskom načelniku Branku Bagi za doprinos u izgradnji kapelice sv.Nikole Tavelića u vojarni Ante Bruno Bušić u Livnu.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Trgu Ivana Pavla II., kod spomen obilježja poginulih u akciji Feniks.

Po polaganju vijenaca, nazočni su se pomolili za sve poginule i prisjetili hrabrih ljudi koji su dali život za slobodu hrvatskog naroda.

 

Ostale vijesti iz kategorije

12. OBLJETNICA POSTAVLJANJA KRIŽA NA GRADINI – ORLOVU KUKU

12. OBLJETNICA POSTAVLJANJA KRIŽA NA GRADINI – ORLOVU KUKU

Tradicionalno, članovi članovi Hrvatskog planinarskog društva „Pločno“ na blagdan „Križi“ obilježavaju obljetnicu postavljanja križa na Orlovu kuku. Križ su članovi HPD „Pločno“ prije dvanaest godina na svojim leđima iznijeli i postavili na vrhu Orlov kuk između...

JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE STARIH FOTOGRAFIJA POSUŠJA

JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE STARIH FOTOGRAFIJA POSUŠJA

Općina Posušje poziva sve žitelje Posušja, kao i sve one koji vuku korijene iz njega ili im je u srcu da sudjeluju u prikupljanju starih fotografija Posušjakako bismo objedinili što veći broj fotografija Posušja iz minulih vremena, uvrstili ih u posušku monografiju te...

Obavijest o održavanju licitacije

Obavijest o održavanju licitacije

Bosna i HercegovinaFEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINEŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKAOPĆINA POSUŠJEOPĆINSKI NAČELNIK Broj: 01-184/20 Datum: 21.05.2020. godine O B A V I J E S T  O  O D R Ž A V A N J U  L I C I T A C I J E   vezano za Javni oglas za...