Veterani Posušja pobjednici memorijala

12. 08. 2018

Nogometaši Posušja pobjednici su memorijalnog turnira veterana „Miljenko Nenadić i Ivica Miloš“ igranog u Posušju.

Prije samog početka, sudionici turnira i izaslanici klubova posjetili su njihova groblja, gdje su uz prigodnu molitvu odali im počast i položili cvijeće na grob ovih pokojnih nogometaša.

Ovo je bilo 14. izdanje ovog turnira a drugo pod ovim nazivom. Turnir je počeo minutom šutnje za pok. Miljenka i Ivicu kao i nedavno preminulog kapetana Marija Begića – Maku. Nakon što je odslušana i „Lijepa naša“, turnir je svečano prigodnim riječima otvorio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar. Na otvaranju turnira nazočio je Božo Galić, Vukovarsko-srijemski Župan.

Na ovogodišnjem turniru sudjelovale su četiri ekipe: Nk Romantičari iz Koprivnice, Nk Mladost iz Prološca, veterani Vukovarsko-srijemske županije i domaćin veterani HŠK Posušje.

Uvjeti za igru su bili idealni, budući da je kratkotrajni pljusak donio toliko željeno osvježenje za sve igrače. U prvom polufinalnom susretu Romantičari su izgubili 2:1 od Mladosti koja je pobjednički gol zabila iz jedanaesterca minutu prije kraja. U drugoj utakmici domaćini su bili bolji od veterana Vukovarsko-srijemske županije.

U borbi za treće mjesto Romantičari iz Koprivnice izgubili su od veterana Vukovarsko-srijemske županije sa 3:2, a u finalnoj utakmici Posušje je savladalo Mladost nakon jedanaesteraca.

U službenom dijelu programa, koji se odvijao u restoranu Astorija, podjeljeni su pehari ekipama za osvojena mjesta uz zahvalu svim sponzorima.

Nagrade su uručivali načelnik Branko Bago, ministar hrvatskih branitelja ŽZH Mladen Begić, Božo Galić Vukovarsko-srijemski župan i Tomislav Begić sin pok. Make.

Ostale vijesti iz kategorije

JAVNI POZIV radi sporazumnog pribavljanja nekretninama

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Županija Zapadnohercegovačka Općinsko pravobraniteljstvo Posušje Broj: U-30/19 Dana: 04.12.2019 godine Na osnovu čl.23. Zakona o izvlaštenju ( „ Službene novine FBiH „ broj 70/07, 36/10, 25/12 i 34/16 ), a u svezi...

Obavijest o uspostavi adresnog registra u općini Posušje

Obavještavaju se stanovnici Vinjana da je u tijeku postavljanje pločica s kućnim brojem za područje cijele mjesne zajednice Vinjani.Stanovnici se mole za strpljenje i pozivaju se da pruže punu suradnju. Ovim putem obavještavaju se građani da se za postavljanje kućnog...