U Posušju održan Školski medeni dan

07. 12. 2018

Povodom blagdana sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, u posuškoj Kinodvorani  je održan „Školski medni dan“. Tom prilikom učenicima prvih razreda osnovnih škola održano je kratko predavanje na temu pčela i pčelarstva te je prikazan kratki film o životu pčela. Također, posuški pčelari su pripremili i mali poklon za mališane. Prikupili su preko 200 teglica meda koje će dobiti svi učenici prvih razreda u posuškim školama.

Staklenke će biti napunjene isključivo domaćim medom koji je namijenjen našim prvašićima, naglasili su nam iz udruge Iva.

Nakon prikazivanja filma, a u suradnji sa Srednjom strukovnom školom iz Posušja, prvašići su degustirali palačinke s medom te još neke specijalitete koje su pripremili kuhari i konobari.

Ostale vijesti iz kategorije

ODRŽANO EDUKATIVNO PREDAVANJE IZ PODRUČJA STOČARSTVA

ODRŽANO EDUKATIVNO PREDAVANJE IZ PODRUČJA STOČARSTVA

U organizaciji USAID-a, programa Farma II, uz potporu Općine Posušje, danas je u općinskoj vijećnici održano predavanje naziva Ishrana muznih grla. O ovoj temi govorio je prof. dr. Darko Grbeša, eminentni stručnjak iz ovog područja. On se u prvom dijelu...

ODRŽAN PRVI RADNI SASTANAK ZA VII. FESTIVAL KLAPSKE PISME POSUŠJE

ODRŽAN PRVI RADNI SASTANAK ZA VII. FESTIVAL KLAPSKE PISME POSUŠJE

Započele su pripreme za organizaciju još jednoga Festivala klapske pisme u Posušju te je danas u uredu Načelnika općine Posušje održan sastanak Upravnog odbora Festivala na kojemu su definirani prvi koraci za organizaciju VII. Festivala. Šest je uspješno organiziranih...