TOMISLAV LONČAR: Iako ne može igrati, sport je njegov život, a želja postati sportski novinar

22. 03. 2018

Tomislav Lončar student je treće godine novinarstva na Filozofskom fakaultetu Sveučilišta u Mostaru. Kao osoba s invaliditetom, svojim životom, radom i studiranjem ruši sve prepreke i primjer je mnogima, piše Hrvatski Medijski Servis.

Tomislav je rođen s bolešću distrofije mišića, to jest nedostatkom snage u mišićima te cijeli život provodi kretajući se u kolicima. Unatoč ozbiljnoj zdravstvenoj dijagnozi Tomislav se nikada ne žali. Upravo suprotno, on je vedra, pozitivna i uvijek nasmijana osoba koja uživa u svakom danu. Najveća pomoć u svakodnevnom životu mu je majka, bez koje kaže ne bi mogao.

„Ona je od prvoga dana uz mene. Pomaže mi oko svega što mi je potrebno, motivira me i tjera da u svemu što radim, dam sve od sebe. Tu su naravno i moji prijatelji koji su mi velika potpora i s kojima se često družim“, priča Tomislav za Hrvatski Medijski Servis.

Osnovnu školu završio je u svom rodnom selu Vinjanima da bi kasnije opću gimnaziju završio u Posušju. Marljivost i želju za znanjem Tomislav je pretače u odličan uspjeh na kraju svake školske godine.

Nakon svršetka srednje škole Tomislav je tražio fakultet koji bi ga najviše spojio sa sportom kojeg tako voli te se odlučio za novinarstvo, vjerujući kako će jednog dana biti uspješan sportski novinar. Dodatne olakotne okolnosti za Tomislava bile su što je Filozofski fakultet opremljen električnim dizalom i rampom što mu uvelike olakšava kretanje po fakultetu.

Veliku ljubav prema sportu Tomislav je pokazao kao jedan od organizatora malonogometnog turnira „Hercegovački Vinjani“ na kojem i redovito nastupa njegova momčad. Tomislav i njegova ekipa česti su gosti na brojnim turnirima diljem Hercegovine i Dalmacije.

„Sport je sastavni dio mog života iako ne mogu igrati. Naučio sam prihvaćati sebe onakvim kakav jesam. Ne dopupštam da me život u kolicima sprječava u ničemu. Želim svojim životom biti primjer drugim osobama sa sličnim probemima te ih potaknuti da iskoriste sve što im život pruži, kaže.

Tomislav je veliki navijač splitskog Hajduka. Već deset godina redovito prati svaku utakmicu, a prije godinu dana ostvarila mu se želja kada se uoči utakmice susreo s nogometašima Hajduka koji su ga darovali dresom s potpisima svih igrača.

HMS

Ostale vijesti iz kategorije

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE POSUŠJE

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE POSUŠJE

Povodom blagdana Velike Gospe 15. kolovoza kada se obilježava Dan općine Posušje, danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Sjednica je ove godine, zbog epidemioloških mjera održana s ograničenim brojem sudionika, a započela je polaganjem...

50 000 KM ZA POSUŠKE POLJOPRIVREDNIKE

50 000 KM ZA POSUŠKE POLJOPRIVREDNIKE

Načelnik Branko Bago potpisao je danas rješenja o odobravanju poticajnih sredstava u iznosu od 50 000 KM za 68 poljoprivrednika s područja općine Posušje. Riječ je o zajedničkim sredstvima Općine Posušje i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i...

DIREKTOR JP CESTE FBIH POSJETIO OPĆINU POSUŠJE

DIREKTOR JP CESTE FBIH POSJETIO OPĆINU POSUŠJE

Načelnik Branko Bago jučer je održao sastanak s direktorom JP Ceste FBiH Ljubom Pravdićem, a sastanku su nazočili i Vinko Romić, ravnatelj JU Ceste ŽZH te Bekir Isaković, izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove u JP Ceste FBiH. Sastanak je održan s ciljem...

JOŠ JEDNA POTVRDA USPJEŠNOSTI OPĆINE POSUŠJE  U PRIPREMI PROJEKATA

JOŠ JEDNA POTVRDA USPJEŠNOSTI OPĆINE POSUŠJE U PRIPREMI PROJEKATA

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na sjednici od 29.07.2020. godine donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2020. godinu s pozicije “Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima - županije, gradovi i općine”. Sredstva bi se...