TKDS HERCEG-BOSNE USPJEŠAN U AUSTRIJI – SARA TIČINOVIĆ ZLATNA, ILIJA JUKIĆ BRONČANI

28. 05. 2018
U Austrijskom gradu Innsbrucku u subotu 26.5. i nedjelju 27.5.2018. održao se europski G1 turnir u taekwondou na kojem se okupilo skoro 1000 natjecatelja iz 54 zemlje svjeta. Na ovom tradicionalnom i kvalitetnom natjecanju u jakoj konkurenciji nastupio je Taekwondo savez Herceg-Bosne sa svojom reprezentacijom. Reprezentaciju je vodio trener Petar Boban iz Posušja a od sedam natjecatelja njih dvoje se izborilo za medalje.
Zlatnu medalju je osvojila Sara Tičinović iz Livna u kategoriji kadetkinja do 51 kg. Sara je kroz 4 uvjerljive pobjede savladala jednu predstavnicu iz Hrvatske te tri predstavnice iz Njemačke rezultatima 23:20, 22:2, 31:21 i 10:3.
Brončanu medalju osvojio je Ilija Jukić iz Posušja u kategoriji kadeta do 53 kilograma. Ilija je pobjedio predstavnika Hrvatske na zlatni bod a predstavnika Njemačke 11:10 da bi zbog ozljede polufinale predao predstavniku iz Slovenije, prvaku kategorije.
Petra Ždero iz Livna je nakon pobjede u prvom kolu u kategoriji kadetkinja do 47 kg izgubila u borbi za medalju dok su ostali predstavnici Petar Glavočević i Samir Softić iz Fojnice te Mihaela Senjak i Karlo Galić iz Posušja izgubili u prvom kolu.
Ovo je bio prvi nastup Taekwondo Saveza Herceg-Bosne na ovako velikom bodovnom natjecanju te su ovo prvi veliki rezultati za Savez.

Ostale vijesti iz kategorije

PREDSJEDNICA KOLINDA GRABAR – KITAROVIĆ  POSJETILA IMOTSKI

PREDSJEDNICA KOLINDA GRABAR – KITAROVIĆ POSJETILA IMOTSKI

Kolinda Grabar – Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a je sklopu kampanje za nadolazeće predsjedničke izbore danas boravila u Imotskom gdje je na glavnom trgu razgovarala s građanima, a potom sudjelovala na misi u crkvi sv. Franje Asiškog. U posjeti Kolinde...