Srednjoškolci darivali krv: Čak 65 učenika posuških srednjih škola odazvalo se na akciju Crvenog križa Posušje

28. 03. 2019

U prostorijama Gimnazije Fra Grge Martića u Posušju održana je redovita proljetna akcija dragovoljno darivanje krvi za učenike završnih razreda, tj. one koji su napunili 18 godina.

U veseloj i opuštenoj atmosferi akcija je protekla vrlo uspješno, a što je najvažnije prikupljene su doze krvi koje spašavaju ljudske živote. 65 učenika i učenica Gimnazije i Srednje Strukovne Škole Posušje pristupilo je liječničkom pregledu u želji da daruje krv, a njih 47 je uspješno darovati spasonosnu tekućinu.

Stručni dio posla odradila je medicinska ekipa Službe za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a akciju je organizirao Crveni Križ Općine Posušje u suradnji sa obje srednje škole. DAROVANA KRV – SPAŠEN ŽIVOT! – poručuju iz Crvenog križa.

Posusje.net/Posusje.ba

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...