Srednjoškolci darivali krv: Čak 65 učenika posuških srednjih škola odazvalo se na akciju Crvenog križa Posušje

28. 03. 2019

U prostorijama Gimnazije Fra Grge Martića u Posušju održana je redovita proljetna akcija dragovoljno darivanje krvi za učenike završnih razreda, tj. one koji su napunili 18 godina.

U veseloj i opuštenoj atmosferi akcija je protekla vrlo uspješno, a što je najvažnije prikupljene su doze krvi koje spašavaju ljudske živote. 65 učenika i učenica Gimnazije i Srednje Strukovne Škole Posušje pristupilo je liječničkom pregledu u želji da daruje krv, a njih 47 je uspješno darovati spasonosnu tekućinu.

Stručni dio posla odradila je medicinska ekipa Službe za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a akciju je organizirao Crveni Križ Općine Posušje u suradnji sa obje srednje škole. DAROVANA KRV – SPAŠEN ŽIVOT! – poručuju iz Crvenog križa.

Posusje.net/Posusje.ba

Ostale vijesti iz kategorije

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...