Srednja medicinska škola u Posušju dobila novi kabinet

19. 01. 2018

Realizacijom projekta nastalog suradnjom SSŠ Posušje i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, učenici zanimanja medicinska sestra-tehničar moći će unaprijediti usvojena znanja i na praktičnom području korištenjem nove opreme.

Naime, realizacijom projekta učenicima zanimanja medicinska sestra-tehničar omogućeno je opremanje medicinskog kabineta s jako vrijednom i korisnom medicinskom opremom, u skladu s nastavnim programom ovog zanimanja.

Zanimanje je prvi put uvedeno u školskoj godini 2016./2017., kada je u prvi razred srednje medicinske škole u Posušju upisano 30 učenika, a u školskoj godini 2017./2018. ovo zanimanje upisalo je 17 učenika. Trenutno se izvodi nastava u prostorijama Srednje strukovne škole Posušje, kao i u prostorijama Doma zdravlja Posušje.

Kliničke kompetencije i vještine učenici će usvajati u SKB Mostar, prema planu i programu za smjer medicinska sestra-tehničar.

Još jednom se pokazalo kako je zajedničkim pothvatima i dobrom suradnjom došlo do zadovoljavajućih ciljeva te mogućnosti unaprijeđenja obrazovanja u Posušju.

posusje.net

Ostale vijesti iz kategorije

Obavijest o pojačanom inspekcijskom nadzoru

Obavijest o pojačanom inspekcijskom nadzoru

U skladu s Naredbom Kriznog stožera ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH, objavljene dana 29. lipnja 2020. godine, a s ciljem smanjivanja rizika od infekcije COVID-19, kao i sprječavanja širenja infekcije, obavještavamo sve žitelje općine Posušje da će...

RAKITNO: SVETKOVINA ROĐENJA SVETOG IVANA KRSTITELJA

RAKITNO: SVETKOVINA ROĐENJA SVETOG IVANA KRSTITELJA

Blagdan je sv. Ivana Krstitelja, jednog od najomiljenijih svetaca u hrvatskom narodu, kojemu su posvećeni brojni gradovi, naselja, biskupije, župe, crkve i kapele. Sveti Ivan bio je pustinjak, mučenik, Kristov prethodnik. Ukazao je na Isusa kao Jaganjca koji oduzima...