Sjednica Općinskog vijeća: Zbog ambicioznih projekata Proračun za 2018. godinu 8.508.000,00 KM

21. 12. 2017

Danas je održana 13. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Za istaknuti je izglasavanje općinskog Proračuna za 2018. koji iznosi 8.508.000,00 KM, prvotno zbog ambicioznih projekata koji se planiraju realizirati u sljedećoj godini.

Prethodno, vijećnici su usvojili Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna općine Posušje za 2017. godinu, a razmatrali su i rad mjesnih zajednica u protekloj godini.

Usvojen je i prijedlog Odluke o ažuriranom planu kapitalnih investicija za 2018. godinu.

S obzirom na istek mandata, usvojen je prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na razrješenje ravnatelja Javne ustanove za komunalne djelatnosti „Urbikom“ Posušje. Prethodno je provedena i popisana procedura za imenovanje ravnatelja za period od  sljedeće 4 godine. Tako su vijećnici dali suglasnost za imenovanje Pave Lončara za ravnatelja ove javne ustanove.

Dodajmo još kako je prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o visini financijske potpore za djecu bez oba roditelja, djecu čija su oba roditelja 100% invalidi i djecu samohranih roditelja koji su 100 % invalidi povučen s Dnevnog reda 13. sjednice.

Na kraju prenosimo čestitku predsjednika Općinskog vijeća Ivana Lončara  Općinskog načelnika Branka Bage koju su na kraju sjednice uputili žiteljima općine Posušje povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana.

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...