Reakcija Općinskog načelnika

26. 09. 2017

Temeljem navoda zabilješke OSA-e BiH, objavljene u medijima o susretu u Zagrebu lokalnih dužnosnika iz BiH, u čijem se kontekstu spominje i moje ime, s hrvatskim gospodarstvenikom te s jednim ruskim državljanom kako bi, sudeći prema dokumentu OSA-e, “privatizirali rudnik boksita u Posušju te dalje radili u interesu ruske države, dužan sam reagirati.

 

Tijekom veljače ove godine bio sam sudionik sastanka na kom su još nazočili načelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin, hrvatski poduzetnik Josip Jurčević, direktor Rudnika boksita Posušje Petar Petric i predsjednik Skupštine HBŽ Robert Bagarić. Nazočnost šestog sudionika, kojeg je zabilješka OSA-e kvalificirala kao misterioznog ruskog državljanina, čista je izmišljotina.

Sastanak je bio organiziran kako bi se osigurala egzistencija tvrtke Rudnici boksita. U to vrijeme, Alumina iz Zvornika nije platila dospjele račune posuškoj tvrtci, čime je pored isplate plaće u pitanje dovedena i daljnja proizvodnja. Uz pomoć poduzetnika Jurčevićevića otvoreni su pregovori s Aluminom koje je vodio direktor Rudnika boksita Posušje, a rezultat istih donio je normalizaciju poslovanja između ove dvije tvrtke.

Tvrdnje o privatizaciji Rudnika boksita u Posušju na korist interesu ruske države, te slične konstrukcije objavljene u javnosti oštro odbacujem, uz poruku da kroz pet godina svog mandata sam radio, i nastavit ću raditi, samo za interes svojih Posušana i Posušja, kako bi im pomogao olakšati život pod teretom loših gospodarskih prilika. Mislim da bi se tom cilju, a ne spekulacijama i političkim podmetanjima, trebali više predati i ostali kreatori političke slike BiH, obzirom da se u nezavidnoj gospodarskoj situaciji nalazi i većina njenih stanovnika.

Na kraju bi apelirao na novinare i medijske kuće da prilikom plasiranja informacija poštuju osnovna pravila struke i etičke kodekse u cilju točnog i nepristranog informiranja javnosti!

 

S poštovanjem,

Branko Bago, načelnik Općine Posušje

Ostale vijesti iz kategorije

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima s područja općine Posušje

POZIV           za prijavu svih poljoprivrednika koji se bave proizvodnjom pšenice, raži i ječma          Sukladno Javnom pozivu za poticanje jesenske sjetve, objavljenom dana 25.9.2020. godine od strane Federalnog ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i...

KONAČNO RASPISAN NATJEČAJ ZA IZGRADNJU GRANIČNOG PRIJELAZA OSOJE

KONAČNO RASPISAN NATJEČAJ ZA IZGRADNJU GRANIČNOG PRIJELAZA OSOJE

Općina Posušje već duži niz godina vodi borbu za početak radova na proširenju graničnog prijelaza Osoje te je u tu svrhu odavna ispunila sve potrebne preduvjete za otkup zemljišta i izradu projektne dokumentacije, ali i održavala česte sastanke s vodstvom Uprave za...

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...