U Posušju svečano otvoren Logistički centar za male i srednje poduzetnike i obrtnike

29. 05. 2017

Posušje,  29.5.2017.

 

Logistički centar za male i srednje poduzetnike i obrtnike u općini Posušje u poslovnoj zoni Osrdak otvorili su danas  s početkom  11 sati općinski načelnik Branko Bago i tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Jozo Bejić.

 

Općinski načelnik Branko Bago kazao je kako je današnji događaj jedan od koraka u nizu koje Općina poduzima kako bi pomogli domaćem gospodarstvu.

– „Imali smo već interesa i upita za prostor u ovom centru. Tim povodom danas je raspisan i Javni natječaj za korištenje ovog prostora. Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, čuli smo danas, pomoći će svim zainteresiranima s financijskom injekcijom za osnutak tvrtke, a općina Posušje će ovim prostorima i savjetima pomoći ljudima da startaju“, kazao je Bago.

Tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Jozo Bejić je kazao da ministarstvo raznim politikama i poticajima pomaže start up tvrtke i slične projekte. „Nastojimo financirati ovakve poduzetničke infrastrukturne projekte kako bi potakli male i srednje poduzetnike i obrtnike da se druže i povezuju u ovakvim objektima, da rastu i stasaju u veća poduzeća,“, kazao je Bejić.

Mali poduzetnici i obrtnici već od danas imaju priliku prijaviti se na natječaj koji se nalazi na službenim stranicama općine Posušje za privremeno korištenje prostora Logističkog centra.

 

Ivan Milićević iz Odjela za razvoj Općine Posušje je kazao kako je ova institucija odlučila kreirati instrument podrške novom zapošljavanju kroz otvaranje novih proizvodnih poduzeća i obrta kao najboljeg oblika zapošljavanja koji dugoročno ima priliku opstati kako u Posušju tako i u Hercegovini.

 

Općina Posušje nastoji poticati razvoj malog i srednjeg proizvodnog i uslužnog poduzetništva s ciljem stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta i stvaranja nove dodane vrijednosti kako bi se potaknuo veći rast lokalnog gospodarstva. Ovaj projekt realiziran je zahvaljujući inicijativi općine Posušje prema Federalnog ministarstva poduzetništva, razvoja i obrta, Švicarskoj Vladi i UNDP-u BiH s kojima je općina Posušje zajednički financirala izgradnju ovog objekta.

Ostale vijesti iz kategorije

XII. Festival religiozne drame – Posušje 2020.

XII. Festival religiozne drame – Posušje 2020.

Župa Bezgrješnog začeća BDM u Posušju, organizira XII. Festival religiozne drame. Ovaj jedinstveni Festival, zahvaljujući interesu publike i kvalitetnim predstavama, ide naprijed.“Kršćanska drama nije samo tema vezana uz kršćanstvo (dakle, Bog, sveci, svećenici, crkva...

ODRŽANO EDUKATIVNO PREDAVANJE IZ PODRUČJA STOČARSTVA

ODRŽANO EDUKATIVNO PREDAVANJE IZ PODRUČJA STOČARSTVA

U organizaciji USAID-a, programa Farma II, uz potporu Općine Posušje, danas je u općinskoj vijećnici održano predavanje naziva Ishrana muznih grla. O ovoj temi govorio je prof. dr. Darko Grbeša, eminentni stručnjak iz ovog područja. On se u prvom dijelu...

ODRŽAN PRVI RADNI SASTANAK ZA VII. FESTIVAL KLAPSKE PISME POSUŠJE

ODRŽAN PRVI RADNI SASTANAK ZA VII. FESTIVAL KLAPSKE PISME POSUŠJE

Započele su pripreme za organizaciju još jednoga Festivala klapske pisme u Posušju te je danas u uredu Načelnika općine Posušje održan sastanak Upravnog odbora Festivala na kojemu su definirani prvi koraci za organizaciju VII. Festivala. Šest je uspješno organiziranih...