Posušje ukrašeno zastavama ususret Dana Općine

14. 08. 2018

Posušje na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza slavi svoj dan.Hrvati su uvijek bili veliki štovatelji Blažene Djevice Marije stoga je i zovu Kraljicom Hrvata.

I Posušje posebno časti ovu našu nebesku zaštitnicu i zagovornicu. Svi žitelji Posušja cijelo ljeto, pa i cijelu godinu pripremaju se za ovaj blagdan. Ulice našeg gradića postaju mjesto susreta, veselih lica i razdraganih osmjeha slučajnih i namjernih prolaznika. Svečana atmosfera osjeća se na svakom koraku. Cijela općina devet dana pred ovaj blagdan sudjeluje na sv.misama devetnicama, a zatim se pozitivan duh razlije po gradskim ulicama koje su u ovom vremenu pretvorene u šetnice. Sve institucije, ustanove, poduzeća, pravne osobe, tvrtke pa čak i privatne kuće ukrašene su zastavama Posušja i svjedoče svim posjetiteljima kako u ovom gradiću snažno kuca hrvatsko srce i kako bujaju osjećaji pripadnosti hrvatskom katoličkom narodu i posuškom kršu. Svi one koji još nisu istaknuli obilježja našeg grada pozivaju se da to učine ususret sutrašnjoj proslavi.

 

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...