POSUŠJE: Sakrament potvrde primilo 148 krizmanika

08. 05. 2018

U subotu 5. svibnja 2018. u župi Bezgrješnog začeća BDM u Posušju održalo se slavlje sakramenta potvrde. Sakramentu svete krizme pristupilo je 148 krizmanika. Svečano misno slavlje predslavio je mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić uz nazočnost svih svećenika dekanata.

Prije početka misnoga slavlja, Anđela Širić i David Vukoja izrazili su dobrodošlicu biskupu u ime svih krizmanica i krizmanika te zahvalili roditeljima i cijeloj župnoj zajednici koji su ih pratili na njihovom životnom putu do ovoga slavlja te potom pozvali iste da ih i dalje imaju u svojim srcima i molitvama. Nakon njih, prisutnima se obratio i Posuški župnik i dekan fra Mladen Vukšić koji je na kraju uvodnog pozdrava pozvao biskupa da započne misno slavlje.

U nadahnutoj i poticajnoj propovijedi biskup Ratko Perić, ističući primjer svetog Timoteja, pozvao je krizmanike na život u skladu s kršćanskim vrijednostima. Pri tom naglašavajući, „biti na dobrom glasu“ i provoditi čestit i neporočan život zahtjevi su koji proistječe iz naravnog i nadnaravnog zakona i jedino u skladu s tim zakonima moguće je ispuniti evanđeoski zahtjev ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

Svečanost slavlja uzveličao je veliki župni zbor „Fra Grga Martić“, pod ravnanjem s. Marine Ivanković, koji ove godine slavi 30. godišnjicu postojanja.
Na koncu misnog slavlja, župnik fra Mladen Vukšić zahvalio je ocu biskupu i svim svećenicima na njihovom odazivu. Potom je čestitao svim krizmanicama i krizmanicima završetak hoda kršćanske inicijacije te ih pozvao na radosno i odgovorno življenje kršćanskog poziva unutra njihove svakodnevnice. Poslije slavlja svete euharistije, ispred župne crkve učinjena je zajednička fotografija svih krizmanica i krizmanika, njihovih kumova i vjeroučitelja zajedno s biskupom Ratkom.

Ostale vijesti iz kategorije

Obavijest o pojačanom inspekcijskom nadzoru

Obavijest o pojačanom inspekcijskom nadzoru

U skladu s Naredbom Kriznog stožera ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH, objavljene dana 29. lipnja 2020. godine, a s ciljem smanjivanja rizika od infekcije COVID-19, kao i sprječavanja širenja infekcije, obavještavamo sve žitelje općine Posušje da će...

RAKITNO: SVETKOVINA ROĐENJA SVETOG IVANA KRSTITELJA

RAKITNO: SVETKOVINA ROĐENJA SVETOG IVANA KRSTITELJA

Blagdan je sv. Ivana Krstitelja, jednog od najomiljenijih svetaca u hrvatskom narodu, kojemu su posvećeni brojni gradovi, naselja, biskupije, župe, crkve i kapele. Sveti Ivan bio je pustinjak, mučenik, Kristov prethodnik. Ukazao je na Isusa kao Jaganjca koji oduzima...