Posušje kao gost na Zagreb investu 2019.

17. 04. 2019

U Zagrebu je 15. travnja održana ulagačka i investicijska Međunarodna konferencija Zagreb invest. Uz relevantna ministarstva iz Republike Hrvatske te goste iz Europske unije, okupila je predstavnike investitora, industrije, trgovine i financijskog sektora.

Ovaj skup je kroz predavanja, panele i analize bitnih poslovnih sudionika, kao i kroz individualne sastanke, omogućio neposredan kontakt tvrtki i investitora, kao i uvid u trendove na svjetskom i domaćem tržištu. Posebno predstavljena bila je općina Posušje, koja je jedina od općina iz BiH bila pozvana na ovaj događaj, zahvaljujući svom statusu BFC certificirane institucije.

Uz našu općinu na konferenciji su sudjelovali i predstavnici FIP-e BiH, REDAH-a i Gospodarske komore FBiH.  

Načelnik Branko Bago, direktorica REDAH-a Mirna Jelčić, predsjednik Privredne komore FBiH Marko Šantić i direktor
FIP-e BiH Gordan Milinić

Konferencija služi kao nova, moderna komunikacijska platforma za uspostavu intenzivni­je međusektorske suradnje, kao i u cilju poboljšanja protoka informacija između različitih dionika, te stvaranje pretpostavki za pokretanje mnogobrojnih investicijskih projekata u različi­tim prioritetnim područjima. Upravo u tom svjetlu, odnosno u cilju traženja mogućnosti za dodatno jačanje posuškog gospodarstva, kao jednog od prioritetnih i trajnih ciljeva, bilo je sudjelovanje naše općine, a načelnik Branko Bago bio jedan od sudionika na panel diskusiji. Kroz nju je iznio sve ono što je bilo bitno istaknuti o Posušju, a vezano je za teme konferencije.

Tijekom ovog događaja obrađivali su se i aktualni podaci o tržišnim kretanjima i trendovima prioritetnih pod­ručja. Analizirale se postojeća svjetska i domaća ulagačka klima, rezultati istra­živanja domaćeg tržišta, primjeri najboljih praksi te se vršio pregled iskustava i dojmova stranih ulagača.

Na kraju navedimo kako je dodatnoj promociji našeg kraja doprinos dao gost komentator panel diskusija ovog događaja, poznati novinar Goran Milić. On je u svom stilu bio pozitivno provokativan, a o Posušju je govorio izuzetno afirmativno. Rekao je kako je prilikom obilaska naše općine bio oduševljen poduzetnošću, ambicijama i odlučnošću Posušana, te uređenjem mjesta, nazvavši ga mjestom ugodnog življenja.

Ostale vijesti iz kategorije

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima s područja općine Posušje

POZIV           za prijavu svih poljoprivrednika koji se bave proizvodnjom pšenice, raži i ječma          Sukladno Javnom pozivu za poticanje jesenske sjetve, objavljenom dana 25.9.2020. godine od strane Federalnog ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i...

KONAČNO RASPISAN NATJEČAJ ZA IZGRADNJU GRANIČNOG PRIJELAZA OSOJE

KONAČNO RASPISAN NATJEČAJ ZA IZGRADNJU GRANIČNOG PRIJELAZA OSOJE

Općina Posušje već duži niz godina vodi borbu za početak radova na proširenju graničnog prijelaza Osoje te je u tu svrhu odavna ispunila sve potrebne preduvjete za otkup zemljišta i izradu projektne dokumentacije, ali i održavala česte sastanke s vodstvom Uprave za...

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...