Posušje domaćin Prvenstva BiH u Taekwondou

24. 03. 2019

U prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani u Posušju, u subotu 23. ožujka 2019. godine održano je taekwondo Prvenstvo Bosne i Hercegovine za sve uzraste u disciplinama sportskih borbi i formi. Organizator Prvenstva bio je Taekwondo savez Bosne i Hercegovine, domaćin Taekwondo klub Poskok iz Posušja, a pokrovitelji Prvenstva bili su Općina Posušje i Županija Zapadnohercegovačka. Natjecanje je održano na 6 borilišta, gdje je u dvije discipline snage odmjeravalo  više od 400 natjecatelja, mlađih i starijih kadeta, juniora i seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prvenstvo je otpočelo kvalifikacijskim borbama u 09:30, a svečano otvaranje je uslijedilo u 14:00 sati. Na otvaranju se ispred domaćina prigodnim rječima obratio predsjednik Sportskog saveza općine Posušje g. Zvonimir Širić nakon čega je predsjednik Saveza g. August Orlović otvorio natjecanje.

U disciplini sportske borbe u ukupnom poretku najuspješniji je bio taekwondo klub Novi Grad iz Sarajeva, dok je već treću godinu uzastopno u disciplini formi najbolji bio  taekwondo klub Poskok iz Posušja.

Ekipni rezultati Prvenstva:
UKUPNI POREDAK U SPORTSKOJ BORBI:
1. TKD NOVI GRAD – SARAJEVO
2. TKD SARAJEVO – SARAJEVO
3. TKD MAGONE – LIVNO

EKIPNO MLAĐI KADETI:
1. TKD ZVORNIK – ZVORNIK
2. TKD POSKOK – POSUŠJE
3. TKD MAGONE – LIVNO
Najbolji mlađi kadet: ISMIR KOVAČ – TKD NUR – KAKANJ

EKIPNO KADETI:
1. TKD SARAJEVO – SARAJEVO
2. TKD NOVI GRAD – SARAJEVO
3. TKD BOSNA – VISOKO
Najbolji kadet: Sejdo Huremović – TKD SARAJEVO

EKIPNO JUNIORI:
1. TKD NOVI GRAD – SARAJEVO
2. TKD SARAJEVO – SARAJEVO
3. TKD BOSNA – VISOKO
Najbolji junior: Amar Hadžagić – TKD NOVI GRAD

EKIPNO SENIORI:
1. TKD NOVI GRAD – SARAJEVO
2. TKD OLIMPIC – SARAJEVO
3. TKD BUGOJNO – BUGOJNO
Najbolji senior: David Marušić – TKD NOVI GRAD

EKIPNO MLAĐE KADETKINJE:
1. TKD NOVI GRAD – SARAJEVO
2. TKD LJUBIJA – PRIJEDOR
3. TKD ISKRA – SARAJEVO
Najbolja mladja kadetkinja: Milica Vasić – TKD PRNJAVOR

EKIPNO KADETKINJE:
1. TKD SARAJEVO – SARAJEVO
2. TKD BUŠKO BLATO – TOMISLAVGRAD
3. TKD PRNJAVOR – PRNJAVOR
Najbolja kadetkinja: Hena Kudra – TKD SARAJEVO

EKIPNO JUNIORKE:
1. TKD MAGONE – LIVNO 
2. TKD NOVI GRAD – SARAJEVO
3. TKD OLIMPIC – SARAJEVO
Najbolja juniorka: Veronika Dolić – TKD MAGONE

EKIPNO SENIORKE:
1. TKD SARAJEVO – SARAJEVO
2. TKD NOVI GRAD – SARAJEVO
3. TKD FRENKI – KLJUČ
Najbolja seniorka: Milica Karanović – TKD SARAJEVO

UKUPNI POREDAK FORME:
1. TKD POSKOK – POSUŠJE
2. TKD POSKOK – KOČERIN
3. TKD MAGONE – LIVNO
Najbolji formaš: Matej Bešlić – TKD POSKOK – POSUŠJE
Najbolja formašica: Lejla Šečić – TKD DRAGON – TEŠANJ

TAEKWONDO KLUB POSKOK-POSUŠJE
Taekwondo klub “Poskok” iz Posušja nastupio je sa 27 natjecatelja, a osvojio je 24 medalje od kojih je 6 zlatnih, 7 srebrnih i 11 brončanih, te pehare za ekipno prvo mijesto u ukupnom poretku formi i 2 mjesto za mlađe kadete. 

Pojedinačni rezultati TKD POSKOK – POSUŠJE
Zlatne medalje:
Lucija Miličević, David Grubišić, Matej Bešlić, Luka Landeka, Mate Dragoja i Jelena Bakula.

Srebrne medalje:
Šimun Topić, Dominik Jukić, Mate Dragoja, Kristian Miličević, Mihaela Senjak, Karlo Topić i Sara Grubišić.

Brončane medalje:
Luka Kraljević, Patrik Marić, Nikola Knezović, Ilija Jukić, Marko Jurišić, Antea Kraljević, Blago Grubišić, Marko Bašić, David Dumančić, Anamarija Jukić i Mihaela Senjak.

TAEKWONDO KLUB POSKOK-KOČERIN
Taekwondo klub “Poskok Kočerin nastupio je sa 16 natjecatelja u disciplini formi i osvojio je 11 medalja i pehar za ekipno 2 mjesto u formama.

Zlatne medalje osvojili su:
Matej Kvesić, Leonardo Mikulić i Magdalena Kvesić. 
Srebrne medalje:
Ivan Galić, Nika Vukoja i Iva Mikulić.

Brončane medalje:
Ante Galić, Anamarija Gašpar, Lana Sabljić, Martina Gašpar i Iva Mikulić.

TKD klub Poskok Posušje po deseti put je organizator i domaćin ovakvog događaja i, kao i svaki put, sve se odradilo na vrhunskoj razini. Ovo je natjecanje održano bez prisustva predsjednika kluba Petra Bobana, koji sa seniorskom reprezentacijom boravi u Koreji na pripremama za Svjetsko prvenstvo. No zajedno s kolegama iz Organizacijskog odbora i klubova Poskok i Kočerin odradio je pripreme za ovo natjecanje. U svojoj izjavi o Prvenstvu kazao je sljedeće: “Drago mi je da je u subotu Posušje bilo prepuno sportaša i da se sve završilo kako je planirano i bez ozbiljnijih ozljeda. Zahvaljujem mojim kolegama Vedranu Ćubeli i Samiru Šariću s kojima sam ispred Organizacijskog odbora pripremao ovo Prvenstvo. Također, zahvaljujem Općini Posušje kao i svim sponzorima koji su pomogli da ovo Prvenstvo održimo u Posušju. Posebnu zahvalu upućujem članovima našeg kluba na čelu s trenericom Martinom Kovač, roditeljima i prijateljima kluba koji su pomogli te članovima TKD kluba Poskok Kočerin na čelu s trenerom Danijelom Bobanom. Što se tiče rezultata posuškog kluba nisu baš onakvi kakve smo priželjkivali. Kad smo domaćini rezultati padnu pomalo u drugi plan, ali drago mi je da su naši Poskoci, prema rječima trenerice Martine, odradili dobre borbe i dali sve od sebe iako je organizacija uzela svoj danak te dodatno iscrpila naše natjecatelje. Kočerinski Poskoci su odradili vrhunski ovo Prvenstvo kad su u pitanju forme u kojima su nastupili. Stali su uz bok kolegama iz Posušja pa iskreno čestitam i jednima i drugima. Sada nas očekuju nastupi svaki vikend, a najvažniji su Prvenstvo Federacije i Kup Bosne i Hercegovine te G1 turnir u Bugarskoj, kazao je Petar Boban, predsjednik TKD kluba Poskok Posušje i član Organizacijskog odbora Prvenstva.

radioposusje.ba/opcina-posusje.ba

Ostale vijesti iz kategorije

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...