Posušje domaćin Prvenstva BiH u Taekwondou

24. 03. 2019

U prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani u Posušju, u subotu 23. ožujka 2019. godine održano je taekwondo Prvenstvo Bosne i Hercegovine za sve uzraste u disciplinama sportskih borbi i formi. Organizator Prvenstva bio je Taekwondo savez Bosne i Hercegovine, domaćin Taekwondo klub Poskok iz Posušja, a pokrovitelji Prvenstva bili su Općina Posušje i Županija Zapadnohercegovačka. Natjecanje je održano na 6 borilišta, gdje je u dvije discipline snage odmjeravalo  više od 400 natjecatelja, mlađih i starijih kadeta, juniora i seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prvenstvo je otpočelo kvalifikacijskim borbama u 09:30, a svečano otvaranje je uslijedilo u 14:00 sati. Na otvaranju se ispred domaćina prigodnim rječima obratio predsjednik Sportskog saveza općine Posušje g. Zvonimir Širić nakon čega je predsjednik Saveza g. August Orlović otvorio natjecanje.

U disciplini sportske borbe u ukupnom poretku najuspješniji je bio taekwondo klub Novi Grad iz Sarajeva, dok je već treću godinu uzastopno u disciplini formi najbolji bio  taekwondo klub Poskok iz Posušja.

Ekipni rezultati Prvenstva:
UKUPNI POREDAK U SPORTSKOJ BORBI:
1. TKD NOVI GRAD – SARAJEVO
2. TKD SARAJEVO – SARAJEVO
3. TKD MAGONE – LIVNO

EKIPNO MLAĐI KADETI:
1. TKD ZVORNIK – ZVORNIK
2. TKD POSKOK – POSUŠJE
3. TKD MAGONE – LIVNO
Najbolji mlađi kadet: ISMIR KOVAČ – TKD NUR – KAKANJ

EKIPNO KADETI:
1. TKD SARAJEVO – SARAJEVO
2. TKD NOVI GRAD – SARAJEVO
3. TKD BOSNA – VISOKO
Najbolji kadet: Sejdo Huremović – TKD SARAJEVO

EKIPNO JUNIORI:
1. TKD NOVI GRAD – SARAJEVO
2. TKD SARAJEVO – SARAJEVO
3. TKD BOSNA – VISOKO
Najbolji junior: Amar Hadžagić – TKD NOVI GRAD

EKIPNO SENIORI:
1. TKD NOVI GRAD – SARAJEVO
2. TKD OLIMPIC – SARAJEVO
3. TKD BUGOJNO – BUGOJNO
Najbolji senior: David Marušić – TKD NOVI GRAD

EKIPNO MLAĐE KADETKINJE:
1. TKD NOVI GRAD – SARAJEVO
2. TKD LJUBIJA – PRIJEDOR
3. TKD ISKRA – SARAJEVO
Najbolja mladja kadetkinja: Milica Vasić – TKD PRNJAVOR

EKIPNO KADETKINJE:
1. TKD SARAJEVO – SARAJEVO
2. TKD BUŠKO BLATO – TOMISLAVGRAD
3. TKD PRNJAVOR – PRNJAVOR
Najbolja kadetkinja: Hena Kudra – TKD SARAJEVO

EKIPNO JUNIORKE:
1. TKD MAGONE – LIVNO 
2. TKD NOVI GRAD – SARAJEVO
3. TKD OLIMPIC – SARAJEVO
Najbolja juniorka: Veronika Dolić – TKD MAGONE

EKIPNO SENIORKE:
1. TKD SARAJEVO – SARAJEVO
2. TKD NOVI GRAD – SARAJEVO
3. TKD FRENKI – KLJUČ
Najbolja seniorka: Milica Karanović – TKD SARAJEVO

UKUPNI POREDAK FORME:
1. TKD POSKOK – POSUŠJE
2. TKD POSKOK – KOČERIN
3. TKD MAGONE – LIVNO
Najbolji formaš: Matej Bešlić – TKD POSKOK – POSUŠJE
Najbolja formašica: Lejla Šečić – TKD DRAGON – TEŠANJ

TAEKWONDO KLUB POSKOK-POSUŠJE
Taekwondo klub “Poskok” iz Posušja nastupio je sa 27 natjecatelja, a osvojio je 24 medalje od kojih je 6 zlatnih, 7 srebrnih i 11 brončanih, te pehare za ekipno prvo mijesto u ukupnom poretku formi i 2 mjesto za mlađe kadete. 

Pojedinačni rezultati TKD POSKOK – POSUŠJE
Zlatne medalje:
Lucija Miličević, David Grubišić, Matej Bešlić, Luka Landeka, Mate Dragoja i Jelena Bakula.

Srebrne medalje:
Šimun Topić, Dominik Jukić, Mate Dragoja, Kristian Miličević, Mihaela Senjak, Karlo Topić i Sara Grubišić.

Brončane medalje:
Luka Kraljević, Patrik Marić, Nikola Knezović, Ilija Jukić, Marko Jurišić, Antea Kraljević, Blago Grubišić, Marko Bašić, David Dumančić, Anamarija Jukić i Mihaela Senjak.

TAEKWONDO KLUB POSKOK-KOČERIN
Taekwondo klub “Poskok Kočerin nastupio je sa 16 natjecatelja u disciplini formi i osvojio je 11 medalja i pehar za ekipno 2 mjesto u formama.

Zlatne medalje osvojili su:
Matej Kvesić, Leonardo Mikulić i Magdalena Kvesić. 
Srebrne medalje:
Ivan Galić, Nika Vukoja i Iva Mikulić.

Brončane medalje:
Ante Galić, Anamarija Gašpar, Lana Sabljić, Martina Gašpar i Iva Mikulić.

TKD klub Poskok Posušje po deseti put je organizator i domaćin ovakvog događaja i, kao i svaki put, sve se odradilo na vrhunskoj razini. Ovo je natjecanje održano bez prisustva predsjednika kluba Petra Bobana, koji sa seniorskom reprezentacijom boravi u Koreji na pripremama za Svjetsko prvenstvo. No zajedno s kolegama iz Organizacijskog odbora i klubova Poskok i Kočerin odradio je pripreme za ovo natjecanje. U svojoj izjavi o Prvenstvu kazao je sljedeće: “Drago mi je da je u subotu Posušje bilo prepuno sportaša i da se sve završilo kako je planirano i bez ozbiljnijih ozljeda. Zahvaljujem mojim kolegama Vedranu Ćubeli i Samiru Šariću s kojima sam ispred Organizacijskog odbora pripremao ovo Prvenstvo. Također, zahvaljujem Općini Posušje kao i svim sponzorima koji su pomogli da ovo Prvenstvo održimo u Posušju. Posebnu zahvalu upućujem članovima našeg kluba na čelu s trenericom Martinom Kovač, roditeljima i prijateljima kluba koji su pomogli te članovima TKD kluba Poskok Kočerin na čelu s trenerom Danijelom Bobanom. Što se tiče rezultata posuškog kluba nisu baš onakvi kakve smo priželjkivali. Kad smo domaćini rezultati padnu pomalo u drugi plan, ali drago mi je da su naši Poskoci, prema rječima trenerice Martine, odradili dobre borbe i dali sve od sebe iako je organizacija uzela svoj danak te dodatno iscrpila naše natjecatelje. Kočerinski Poskoci su odradili vrhunski ovo Prvenstvo kad su u pitanju forme u kojima su nastupili. Stali su uz bok kolegama iz Posušja pa iskreno čestitam i jednima i drugima. Sada nas očekuju nastupi svaki vikend, a najvažniji su Prvenstvo Federacije i Kup Bosne i Hercegovine te G1 turnir u Bugarskoj, kazao je Petar Boban, predsjednik TKD kluba Poskok Posušje i član Organizacijskog odbora Prvenstva.

radioposusje.ba/opcina-posusje.ba

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...