“Posuško lito 2018.” nikad bogatije sadržajem!

25. 05. 2018

Danas je u Općini Posušje održana konferencija za novinare povodom skorog početka Kulturno-sportske manifestacije “Posuško lito 2018.”

Program su predstavili članovi radne skupine za Posuško lito, načelnik Branko Bago, Ivanka Arapović Galić, Marija Polić, Ante Begić i Stipe Bešlić. Ovogodišnje izdanje koje broji zavidnih 36 događaja, započinje Danom branitelja 30. svibnja.

Kako je naglasio načelnik Bago, na ovaj način simbolično iskazujemo zahvalnost braniteljima, jer bez njih ne bi, između ostalog, ni bilo “Posuškog lita”. Govoreći o posjećenosti, načelnik je kazao kako je prošle godine događanja posjetilo preko 60.000 posjetitelja, te je izrazio nadu  da će ove godine brojka, s obzirom što se sve pripremilo, biti još veća. „Imidž Posušja, kao malog mjesta, oplemenjen je sa svim ovim događajima. Veliki dio organizacije događaja zasniva se na čistom entuzijazmu i volonterizmu, što s ponosom ističemo i na čemu zahvaljujemo svim sudionicima“, rekao je Bago.

Ante Begić, je ocijenio, kako zahvaljujući bogatom kulturnom, sportskom i zabavnom programu u sklopu “Posuškog lita”, Posušje postaje središte događanja u Hercegovini. Nadalje, govoreći o sadržaju programa predstavio nekoliko većih projekata; 5. Festival klapske pisme, koncert rock grupe Divlje Jagode, koncert domaćih bendova Posušje live, te najposjećeniji sportski događaj – Malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti. Govoreći o Festivalu klapske pisme, iznio je novinu koja se ogleda u tri večeri zbog velikog interesa kandidata.  Također i ove godine osiguran je radijski prijenos. O značaju FKP-a govorio je Stipe Bešlić ističući da Ovaj projekt ima cilj promovirati klapsku pjesmu i povezivati hrvatski narod i druge narode kroz autohtoni glazbeni izričaj. Termini održavanja su 3., 4. i 5. kolovoza uz revijalni nastup Klape Kontra i Vinčace. I ove godine pokrovitelj festivala je dr. Dragan Čović, a suprokoviteljica gđa Kolinda Grabar Kitarović.

Na kraju su se obratile Ivanka Arapović Galić i Marija Polić. Galić je predstavila Igre bez granica, koje se i ove godine održavaju krajem srpnja, a okupljaju preko 600 natjecatelja i mnogostruko više publike. Istaknula je da igre ne poznaju teritorijalne granice te prijave dolaze i van granica BiH. Polić je pak govorila o ovogodišnjoj glazbeno-scenskoj priči za najmlađe koja se izvodi početkom lipnja a nosi naziv Crvenkapica u glazbenoj šumi.

Sve prijatelje kulturnih i sportskih događaja, u ime organizatora, Općine Posušje, pozivamo da nam tijekom ljeta budu dragi gosti, uz napomenu kako je ulaz na sva događanja besplatan.

 

Detaljnije o programu “Posuškog lita” možete pronaći u promotivnim letcima.

 

 

Preuzimanje letka: lito 2018 letak tri fold PRESS_fin

Ostale vijesti iz kategorije

OBAVIJEST PČELARIMA

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih zajednica. Ažuriranje podataka se vrši u Registru pčelara u Službi za gospodarstvo općine Posušje do 15.05.2021. godine. Ostvarivanje prava na novčanu potporu za pčelinje...

Sjećanje na žrtve Kupresa

Sjećanje na žrtve Kupresa

Obilježena je 29. obljetnica sjećanja na žrtve Kupresa. Među brojnim izaslanstvima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika Vukovarcima, na Kupreškom polju, na spomeniku poginulim braniteljima Kupresa, te na središnjem spomeniku u gradu Kupresu, počast...

29. obljetnica osnutka Hrvatskog vijeća obrane

29. obljetnica osnutka Hrvatskog vijeća obrane

8. travnja 1992. osnovano je Hrvatsko vijeće obrane, a obljetnica utemeljenja danas je prigodno obilježena i u Posušju. U 10 sati  pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima, na Trgu hrvatskih branitelja, vijence su položili i svijeće zapalili Koordinacija udruga...

Poljoprivredni savjetnik: Zaštita voćki od niskih temperatura

Poljoprivredni savjetnik: Zaštita voćki od niskih temperatura

Zbog najave lošeg vremena i niskih  temperatura narednih dana, preporučuje se zaštita voćki orošavanjem i dimljenjem. Orošavanje se provodi na načina da se pri niskim temperaturama voćke prskaju vodom i to najbolje u periodu od 1:00 do 8:00 sati ujutro. Zaštita...

Arhiva