POSEBNA ČESTITKA ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE STIŽE IZ OPĆINE POSUŠJE

10. 09. 2019

Lijepa vijest iz Općine Posušje – naime nakon što su se zalaganjem općinskih službi te natječajnom procedurom odabranog prijevoznika konačno stekli i financijski i organizacijski uvjeti za odvijanje besplatnog prijevoza đaka, rukovodstvo Općine odlučilose na ovaj potez te će nakon jučer održanog Kolegija u uredu Načelnika, uputiti Općinskome vijeću na usvajanje prijedlog stavljanja van snage postojeću Odluke o plaćanju participacije prijevoza đaka.
Načelnik Bago je ovim povodom rekao:

“Svi naslijeđeni dugovi iz ranijih perioda prema prijevozniku su sanirani, neke nove linije za prijevoz đaka utvrđene, natječajna procedura za trogodišnji period provedena, došli smo u situaciju da našem najvažnijem dijelu populacije, našim školarcima omogućimo u potpunosti besplatan prijevoz do škola i nazad. Na taj način želimo kao jedinica lokalne samouprave pokazati posebnu skrb i odnos prema učenicima, njihovim roditeljima i starateljima. Kako pokušavamo i ulaganjem u školske objekte, školsku opremu i školska dvorišta, učiniti sve što možemo za što kvalitetniji nastavni proces, ovom neuobičajenom socijalnom mjerom za prijevoz činimo dodatni iskorak u brizi o našim školarcima.”

Na našim učenicima je da se trude i ostvaruju što bolje uspjehe u školi i stječu znanja i vještine, a na nama da im u sve to olakšamo. „
Podsjetimo kako je Općina Posušje najmlađa općina po strukturi stanovništva u cijeloj BiH, kako ima najveću osnovnu središnju školu u BiH sa oko 1400 đaka, a ukupno oko 2600 đaka u četiri osnovne i dvije srednje škole, kako je za školsku godinu 2018/2019 imala povećan broj prvašića sa 181 na 220, kako gradi novu osnovnu školu u Posušju da bi rasteretila postojeću. Intenzivno se rekonstruiraju škole i ulaže u njih, a područna škola u Čitluku se proširuje zbog pomanjkanja prostora i dotrajalosti. Poduzimaju se sve mjere kako bi se pomoglo u usklađivanju potreba tržišta rada sa srednjoškolskim obrazovanjem, odnosno osluškuju potrebe domaćih poslodavaca te se aktivno partnerski surađuje sa srednjim školama u svim segmentima unapređenja i potpore našim učenicima.
Sve to su ohrabrujući i poticajni razlozi da i dalje nastavimo aktivno brinuti o našim školarcima.
Ovim potezom Posušje se nastoji svrstati u kategoriju “Općine – prijatelja djece”.
„Sretan početak nove školske godine“, poručuju iz Općine Posusje.

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...