Osnovna škola Ivana  Mažuranića Posušje među tri najbolje na natjecanju Lino višebojac

25. 05. 2017

Dodjelom nagrada najboljim natjecateljima, te školama koje su najuspješnije organizirale Lino višebojac koji je održan u deset škola diljem Bosne i Hercegovine, završena je treća sezona ovog natjecanja.

Podravka i Sportske novosti su u BiH odlučile novčano nagraditi najbolje škole i najbolje natjecatelje u ovoj sezoni umjesto dosadašnje prakse odlaska na finale u Hrvatsku. Stoga su za tri najbolje ocijenjene škole po kriterijima: najbolji domaćin, najbolji Linograd, najbolji navijači, kulturno-umjetnički program, najbolji transparenti i najbolje maske osigurani novčani iznosi u vrijednosti od po 1.500 KM. Nakon objedinjenih ocjena stručnog žirija koji je pratio sve događaje, najbolje škole su: OŠ „Vladimira Nazora“ Odžak, Druga osnovna škola Konjic, te OŠ „Ivana  Mažuranića“ Posušje.

 

Pobjednici sportskog dijela natjecanja Lino višebojca su učenici iz OŠ Marina Držića Buna – Matea Šimić i Boris Kokorović koji su u osam disciplina (trčanje, skoku u dalj, izvođenje slobodnih udaraca na nogometni/rukometni gol, pogađanje košarkaških obruča, potezanje užeta…) postigli uvjerljivo najbolje rezultate u BiH osvojivši po 170 bodova. Lino je osigurao posebne poklone za ove talentirane učenike, a poklone će dobiti i učenici koju su napisali najbolje sastavke na temu „Svijet po mom“: Anamarija Marin iz prijedorske škole „Desanka Maksimović“ i Ivan Višić iz OŠ „Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada. Za sve ostale finaliste su osigurani prigodni pokloni.

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...