Održana svečana sjednica Županijskog stožera civilne zaštite

27. 02. 2019

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite koji se obilježava 1. ožujka, jučer je u zgradi Vlade ZHŽ u Širokom Brijegu održana svečana sjednica Županijskog stožera civilne zaštite.

Na samom početku zapovjednik Županijskoga stožera civilne zaštite i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić se osvrnuo na aktivnosti stožera, te istaknuo da je Vlada u prošloj godini nabavila četiri interventna vatrogasna vozila za vatrogasce u našoj županiji. „Osjetni su pomaci kada je u pitanju materijalno – tehnička opremljenost“, kazao je Ćosić i dodao da Uprava intenzivno radi na prevenciji, edukaciji i obuci kako školske djece tako i pripadnika postrojbi.

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i načelnik Županijskoga stožera civilne zaštite dr. sc. Drago Martinović govorio je o organiziranju sustava civilne zaštite i vatrogastva u gradu i općinama istaknuvši zadovoljstvo što su konačno svi vatrogasci ušli u sastav civilne zaštite. Nabrojio je nekoliko aktivnosti u prošloj godini, pri čemu je stavio naglasak na održane edukacije učenicima u 67 osnovnih i srednjih škola na području naše županije te osposobljavanje županijskog povjerenstva za polaganje ispita za protupožarnu zaštitu.

Priznanja za Posušje

Na svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja. Priznanje iz Posušja je dobio Ljubo Bradarić, dugogodišnji općinski djelatnik na poslovima civilne zaštite. Njegov je veliki doprinos u organiziranju i ustroju civilne zaštite u Općini Posušje. Posebno se prošle godine istaknuo prilikom pripreme i provedbe pokaznih vježbi u sklopu edukacije učenika osnovnih škola. Za pismenu pohvalu predložen je od strane Općinskog načelnika Branka Bage. Priznanje je dobilo i Šumsko gospodarsko društvo Županije Zapadnohercegovačke d. o. o. sa sjedištem u Posušju koje pomaže u gašenju požara na otvorenom prostoru, probijanju vatrogasnih putova, kao i nabavi opreme za vatrogasce. Također su uvijek na raspolaganju u slučaju prirodnih i drugih nesreća. Na čelu ovog društva je Ante Begić koji je primio priznanje.

Ostale vijesti iz kategorije

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...