Održana prva međunarodna utrka Posuška desetka 2022.

19. 06. 2022

Posuško lito u svom športskom programu ove godine bogatije je za još jedno natjecnje, ono u trčanju. Prvi međunarodna cestovna utrka, polumaraton pod nazivom Posuška desetka 2022., okupio je jučer ljubitelje ovog sporta iz Posušja, Bosne i Hercegovine pa i iz inozemstva u grad pod Radovnjom. Natjecatelji su sudjelovali u muškoj i ženskoj utrci na 10 kilometara, kao i u štafeti.
Start je bio ispred zgrade općine Posušje, a ruta natjecanja kroz dvije glavne ulice, preko Zagrebačke do Ričine, zatim preko južne obilaznice do kružnog toka u Rastovači, i natrag prema centru grada, odnosno cilju, preko Mostarske ulice.
Pripremljeno je i nekoliko punktova na kojima su se polumaratonci mogli okrijepiti,  a lijepo vrijeme privuklo je i popriličan broj navijača koji su ih bodrili duž cijele rute.

Najbolje rezultate ostvarili su:

Muška utrka na 10 km:

  1. Ivan Dračar
  2. Alija Imamović
  3. Tomislav Kopač
  4. Josip Martinović
  5. Filip Zovko

Ženska utrka na 10 km:

  1. Dijana Manđeralo
  2. Radmila Maksumić
  3. Tanja Budeš
  4. Antea Pavličević
  5. Ivana Galić

Najbrži Posušanin: Ivan Mihalj

Najbrža Posušanka: Ivana Galić

Muške štafete:

1. AK Imotski

2. Maratonci

3. Dolina Neretve

Ženske štafete:

1. Ana i Mila

Mješovite štafete:

1. BOSNIAN ULTRA RUNNING TEAM

2. Not Fast, Just Furious

2. Nikšićke Grude
 
Najuspješnijim sportašima uručene su vrijedne nagrade, a ovom događaju veselili su se i najmlađi i nešto malo stariji, za koje je organizirana posebna, kraća utrka. Za sve njih pripremljeni su i poklon paketi, a cilj je bio približiti im ovaj sport te animirati ih za neke buduće utrke. Sudeći po broju natjecatelja i posjetitelja možemo reći kako je I. Posuška desetka položila ispit te se toplo nadamo kako će imati svoje stalno mjesto u Posuškom litu i u godinama ispred nas.

Na koncu, organizatori Posuške desetke 2022., upućuju posebnu zahvalu svim volonerima koji su pripomogli organizaciji ovog lijepog sportskog događaja, kao i Policijskoj upravi Posušje.

Ostale vijesti iz kategorije

Održana 15. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Održana 15. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

Danas je održana 15. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Započela je uobičajeno vijećničkim pitanjima, odnosno Aktualnim satom. Dio upita vezan je uz širenje vodovodne mreže prema najistočnijim dijelovima Rakitna te prema Zagorju. Načelnik Ante Begić u odgovoru...

75 godina Crvenog križa općine Posušje

75 godina Crvenog križa općine Posušje

Svečano je obilježena 75-ta obljetnica utemeljenja i djelovanja Crvenog križa općine Posušje i proslavljen Svjetski dan dragovoljnih darivatelja krvi.I ovim putem čestitamo i izražavamo zahvalnost Crvenom križu općine Posušje za predanost i posvećenost u provođenju...

Arhiva