Održana prva međunarodna utrka Posuška desetka 2022.

19. 06. 2022

Posuško lito u svom športskom programu ove godine bogatije je za još jedno natjecnje, ono u trčanju. Prvi međunarodna cestovna utrka, polumaraton pod nazivom Posuška desetka 2022., okupio je jučer ljubitelje ovog sporta iz Posušja, Bosne i Hercegovine pa i iz inozemstva u grad pod Radovnjom. Natjecatelji su sudjelovali u muškoj i ženskoj utrci na 10 kilometara, kao i u štafeti.
Start je bio ispred zgrade općine Posušje, a ruta natjecanja kroz dvije glavne ulice, preko Zagrebačke do Ričine, zatim preko južne obilaznice do kružnog toka u Rastovači, i natrag prema centru grada, odnosno cilju, preko Mostarske ulice.
Pripremljeno je i nekoliko punktova na kojima su se polumaratonci mogli okrijepiti,  a lijepo vrijeme privuklo je i popriličan broj navijača koji su ih bodrili duž cijele rute.

Najbolje rezultate ostvarili su:

Muška utrka na 10 km:

  1. Ivan Dračar
  2. Alija Imamović
  3. Tomislav Kopač
  4. Josip Martinović
  5. Filip Zovko

Ženska utrka na 10 km:

  1. Dijana Manđeralo
  2. Radmila Maksumić
  3. Tanja Budeš
  4. Antea Pavličević
  5. Ivana Galić

Najbrži Posušanin: Ivan Mihalj

Najbrža Posušanka: Ivana Galić

Muške štafete:

1. AK Imotski

2. Maratonci

3. Dolina Neretve

Ženske štafete:

1. Ana i Mila

Mješovite štafete:

1. BOSNIAN ULTRA RUNNING TEAM

2. Not Fast, Just Furious

2. Nikšićke Grude
 
Najuspješnijim sportašima uručene su vrijedne nagrade, a ovom događaju veselili su se i najmlađi i nešto malo stariji, za koje je organizirana posebna, kraća utrka. Za sve njih pripremljeni su i poklon paketi, a cilj je bio približiti im ovaj sport te animirati ih za neke buduće utrke. Sudeći po broju natjecatelja i posjetitelja možemo reći kako je I. Posuška desetka položila ispit te se toplo nadamo kako će imati svoje stalno mjesto u Posuškom litu i u godinama ispred nas.

Na koncu, organizatori Posuške desetke 2022., upućuju posebnu zahvalu svim volonerima koji su pripomogli organizaciji ovog lijepog sportskog događaja, kao i Policijskoj upravi Posušje.

Ostale vijesti iz kategorije

Arhiva