Održana promocija projekta ‘Izrada informacijskog sustava s web portalom poslovnih zona u Federaciji BiH’.

26. 09. 2018
Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta danas je u Sarajevu održalo javnu promociju projekta ‘Izrada informacijskog sustava s web portalom poslovnih zona u Federaciji BiH’.
Inovativni projekt
Riječ je o potpuno inovativnom projektu koji će imati jedinstvenu informacijsku bazu poslovnih zona u Federaciji BiH. Na ovaj način će na jednom mjestu biti sakupljane sve relevantne informacije o trenutnim i budućim poduzetničkim zonama, te tako unaprijeđeni procesi i pružane informacije nadležnim institucijama, upraviteljima poslovnih zona, te omogućena izrada sveobuhvatnih analiza stanja i lakše i bolje planiranje razvoja poslovnih zona.
Novi informacijski sustavi će omogućiti i kvalitetnije predstavljanje poslovnih potencijala lokalnih zajednica, te potencijalnim investitorima pružiti detaljniji uvid u raspoložive kapacitete i pogodnosti u poslovanju, koje bi mogli ostvariti u svakoj lokalnoj upravi u Federaciji BiH.
Premijer FBiH Fadil Novalić govorio je o podršci Vlade Federacije BiH razvoju poslovne infrastrukture i važnosti informacijskog sustava u širem kontekstu, dok je Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić govorio o glavnim razlozima za razvoj informacijskog sustava i očekivanim koristima te o drugim aktivnostima Ministarstva na uspostavi sustava za kontinuiranu podršku razvoju gospodarstva u Federaciji BiH.
Zahvala za dosadašnju potporu
Svoj doprinos ovoj temi, kroz izlaganje, dao je i načelnik općine Posušje Branko Bago.
On je govorio o zahtjevnom putu od apliciranja do dobivanja BFC crrtifikata, te njegovom značaju.  Kazao je i da je Općina Posušje kroz Lokalno ekonomsko vijeće  i sa svojim Odjelom za razvoj trajno opredijeljena za iskrenu i snažnu suradnju sa postojećim i budućim gospodarstvenicima, i kroz razvoj i izgradnju poslovnih zona, obuku stručnih kadrova, i stvaranju što povoljnijih uvjeta poslovanja za sve njih. Također, zahvalio je Jozi Bejiću, tajniku Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta te Ministarstvu na potpori pri izgradnji Logističkog centra u poslovnoj zoni Osrdak. Također je riječi zahvale uputio GIZ-u, CRS-u, UNDP-u i READHU, na suradnjama i potpori koju pružaju općini Posušje.
Razvoj poslovne infrastrukture je jedan od strateških pravaca djelovanja resornog ministarstva, jer s dobro razvijenom mrežom poslovne infrastrukture se stvaraju prijeko potrebni uvjeti za brži gospodarski razvoj svake države.
Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta ovaj projekt realizira uz pomoć USAID-a u BiH, koji ga financira, a provodi se u suradnji sa CRS-om, te UNDP-om u BiH.

Ostale vijesti iz kategorije

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...