Održana likovna kolonija u sklopu 7. Posuških kamendana

01. 08. 2018

U sklopu 7. Posuških kamendana na Trgu hrvatskih branitelja i ove godine je održana likovna kolonija pod vodstvom akademskih slikara Srećka Sliškovića i Martine Tomić koji se uvijek rado odazovu na ovakve manifestacije.

Uz njih je radilo još nekoliko slikara na različitim motivima.

Dvije slike nastale na ovoj koloniji biti će uručene ministrici Zori Dujmović i akademiku Draganu Čoviću na V. Festivalu klapske pisme u Posušju.

Održano je i predstavljanje knjige „Ukrasni kamen u Hercegovini“, autora Vinka Bilopavlovića dipl. ing. geologije.

U knjizi se nalaze korisni podaci o ukrasnom kamenu, kao i njegovim nalazištima u karbonatnom dijelu Hercegovine. Knjiga može bitno doprinijeti razvoju i popularizaciji poduzetništva, obrade ukrasnog kamena, kao i njegovoj primjeni.

Ostale vijesti iz kategorije

ODRŽANO EDUKATIVNO PREDAVANJE IZ PODRUČJA STOČARSTVA

ODRŽANO EDUKATIVNO PREDAVANJE IZ PODRUČJA STOČARSTVA

U organizaciji USAID-a, programa Farma II, uz potporu Općine Posušje, danas je u općinskoj vijećnici održano predavanje naziva Ishrana muznih grla. O ovoj temi govorio je prof. dr. Darko Grbeša, eminentni stručnjak iz ovog područja. On se u prvom dijelu...

ODRŽAN PRVI RADNI SASTANAK ZA VII. FESTIVAL KLAPSKE PISME POSUŠJE

ODRŽAN PRVI RADNI SASTANAK ZA VII. FESTIVAL KLAPSKE PISME POSUŠJE

Započele su pripreme za organizaciju još jednoga Festivala klapske pisme u Posušju te je danas u uredu Načelnika općine Posušje održan sastanak Upravnog odbora Festivala na kojemu su definirani prvi koraci za organizaciju VII. Festivala. Šest je uspješno organiziranih...