Održana 8. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje

18. 07. 2017

Na danas održanoj sjednici razmatrana su pristigla godišnja izvješća Porezne uprave – ispostave Posušje te Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, Županijske službe Ljubuški.

Usvojen je i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o visini naknade za rad članova stalnih i privremenih radnih tijela Općinskog vijeća, čime bi ubuduće na naknade za rad u radnim tijelima imali pravo samo vanjski članovi.

Također se pristupilo razrješenju i izboru članova sljedećih Povjerenstva: za Statut, Poslovnik, propise, prigovore i predstavke; Povjerenstva za proračun, financije, gospodarstvo i nadzor realizacije Strategije razvitka općine te Povjerenstva za društvene djelatnosti, mjesne zajednice, ljudska prava, mlade i jednakopravnost spolova.

Vijeće je razriješilo Filipa Čambera, bivšeg vijećnika Općinskog vijeća s mjesta člana Povjerenstva za Statut, Poslovnik, propise, prigovore i predstavke, a novoizabrani članovi su: Vinko Perko – Povjerenstvo Statut, Poslovnik, propise, prigovore i predstavke; Marija Đerek – Povjerenstvo za proračun, financije, gospodarstvo i nadzor realizacije Strategije razvitka općine i Ante Pavković – Povjerenstvo za društvene djelatnosti, mjesne zajednice, ljudska prava, mlade i jednakopravnost spolova.

Usvojen je i Prijedlog Odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana Gornji Jukići (Gaj) kao i Prijedlog Zaključka o usvajanju Konačnog izvješća o procijenjenoj šteti –Elaborat o procijenjenoj šteti uzrokovanoj niskim temperaturama- mrazom 2017. godine na području općine Posušje o kojem je pobliže govorio Ljubo Bradarić iz Odsjeka civilne zaštite općine Posušje.

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...