OBAVIJEST VOĆARIMA

31. 03. 2017

U fazi cvjetanja koštičavog voća, (šljiva, trešnja, višnja, breskva, nektarina) preporučuje se obaviti prskanje za suzbijanje truleži plodova, sušenja cvjetova i rodnih grančica.
Od početka pa do kraja cvatnje primjenjuje se preparat CHORUS 50 WG u koncentraciji od 5 grama preparata na 10 litara vode ili preparat SIGNUM u koncentraciji 10 grama preparata na 10 litara vode.
Kod jabučastog voća, (jabuka, kruška) preporučuje se prskanje preparatom CHORUS 50WG u koncentraciji, 5 grama preparata na 10 litara vode. Preparat primijeniti od faze otvaranja prvih lisnih pupova do završetka cvatnje za suzbijanje krastavosti ploda.
Aktivna tvar preparata prodire unutar tkiva lista i ploda čime se osigurava djelovanje bez obzira na vremenske uvjete.
Prskanje obaviti za vrijeme mirnog vremena u ranim jutarnjim ili u kasnim poslijepodnevnim satima.

Preparati CHORUS i SIGNUM su potpuno bezopasni za pčele.

Ostale vijesti iz kategorije

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...