Obavijest stanovništvu o čišćenju snijega i leda oko objekata

21. 02. 2018

Poštovani žitelji općine Posušje,

ovim putem Vam želimo skrenuti pozornost na Vaše dužnosti vezane uz čišćenje snijega i leda oko vaših objekata.

Molimo Vas da postupite sukladno članku 117. Odluke o komunalnom redu („Službeni glasnik općine Posušje“ broj: 8/05) kojim je propisano:

-Za uklanjanje snijega i leda s pločnika uz zgrade odgovorni su vlasnici zgrada, odnosno vlasnici i korisnici stanova, te poslovnih prostorija.

-Za uklanjanje snijega i leda s pločnika uz kioske i pokretne naprave odgovorni su vlasnici odnosno  korisnici kioska i pokretnih naprava.

-Za uklanjanje snijega i leda s pločnika ispred lokala  vode brigu vlasnici i korisnici tih lokala.

 

Odgovorne osobe navedene u prethodnim stavcima odgovaraju za štetu nastalu zbog ne čišćenja snijega i leda osobi koja je zbog toga pretrpjela štetu.

 

Ukoliko odgovorne osobe ne postupe sukladno prethodno navedenom nadležna inspekcija će poduzeti sve predviđene mjere u skladu s Odlukom o komunalnom redu.

 

Pozivaju se žitelji općine Posušje da odgovorno obavljaju svojih dužnosti.

 

 

 

 

 

 

Služba za gospodarstvo

Odsjek inspekcijskih poslova

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

Uvođenjem Lean alata do uspješnijeg poslovanja

Uvođenjem Lean alata do uspješnijeg poslovanja

U Tehnološkom parku u Posušju danas je (četvrtak, 14.studeni 2019.) održan seminar o Lean proizvodnji namijenjen menadžerima i voditeljima poslovnih odjela koji žele optimizirati svoje poslovanje uvođenjem Lean alata. Seminar je održan u organizaciji Sveučilišta u...

SVI OBJEKTI U POSUŠJU OZNAČAVAJU SE KUĆNIM BROJEVIMA

SVI OBJEKTI U POSUŠJU OZNAČAVAJU SE KUĆNIM BROJEVIMA

Danas je Općina Posušje bila domaćin ravnatelju Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Željku Obradoviću i njegovim suradnicima. Povod posjete je uspješna implementacija projekta Adresnog registra u Posušju. Nadležna općinska služba, Služba za...