Najava: Info dan na kojem će biti predstavljen treći javni poziv Challenge programa

21. 11. 2018

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u suradnji s Uredom Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije i Općinom Posušje organizira Info dan na kojem će biti predstavljen treći javni poziv Challenge programa, koji će se održati u vijećnici Općine Posušje (fra Grge Martića 30, Posušje), u utorak 27.11.2018. godine s početkom u 12:00 sati.

Prezentaciju će održati predstavnici Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA, koja već četiri godine s Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih poduzeća provodi Challenge program, u okviru projekta Challenge to Change koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju-Sida. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Pozivaju se predstavnici svih privatnih tvrtki iz Županije Zapadnohercegovačke na ovu prezentaciju kako bi dobili sve potrebne informacije i odgovore vezano za apliciranje na treći javni poziv Challenge fonda koji je otvoren do 17.12.2018. godine do 24:00 sata.

Ovaj fond raspolaže sa tri milijuna eura namijenjenih poslovnim subjektima s inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-gospodarskog razvoja u Bosni i Hercegovini.

Potrebno je istaknuti da je za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrirani najmanje šest mjeseci i ne starije od 2 godine do dana objave ovog javnog poziva, predviđen maksimalni iznos granta do 10.000 eura, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih poduzeća do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu granta do 30.000 eura. Aplikanti moraju osigurati i minimalno vlastito sudjelovanje od 50% od ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija realizacija ne može trajati duže od godinu dana.

 

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...