Najava: Europske godine kulturne baštine u PP Blidinje

29. 06. 2018

U sklopu obilježavanja Europske godine kulturne baštine, JP Park prirode Blidnje 7. srpnja organizira maraton trkača, rekreativnu vožnju biciklista i rekreativnu šetnju putovima koji spajaju srednjovjekovne nekropole stećaka.

Na događaj su pozvani planinari, sportaši, maratonci, biciklisti, rekreativci i prijatelji, zaljubljenici u kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu Parka prirode Blidinje, a organizator nudi i bogate glavne nagrade.

Glavna nagrada za najbržeg maratonca iznosi 1000 maraka, drugo mjesto 500 maraka, dok treće mjesto donosi nagradu u iznosu od 300 maraka.

Trasa maratona polazi ispred nekropole Barzonja, glavnom cestom uz Blidinjsko jezero prema nekropoli Risovac, makadamom do nekropole Ponor (Brčanj), nakon koje slijedi UNESCOV spomenik nekropola Dugo Polje te dalje prema Planinarskom domu Orlova stina gdje će biti dodjeljivanje nagrada i upriličeno zajedničko druženje svih sudionika događaja uz prigodni domjenak.

Za vrijeme održavanja maratona trkača i biciklista u službenim prostorijama upravne zgrade PP Blidinje održati će se okrugli stol stručnjaka iz područja arheologije iz institucija koje se bave zaštitom i proučavanjem kulturno-povijesne baštine, najavili su organizatori.

Ovaj događaj podržala je Vlada Zapadnohercegovačke županije.

Ostale vijesti iz kategorije

POSKOCI NASTUPILI NA POLAGANJU CRNOG POJASA, SARA GRUBIŠIĆ NAJBOLJA

POSKOCI NASTUPILI NA POLAGANJU CRNOG POJASA, SARA GRUBIŠIĆ NAJBOLJA

5 NOVIH CRNIH POJASA U POSUŠJU U nedjelju 26.1.2019. u sarajevskom hotelu Hills održalo se polaganje za crne pojase u organizaciji Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine. Ispitu su pristupila 63 kandidata iz cijele Bosne i Hercegovine koji su polagali za zvanja od 1....

POSUŠANI ODUŠEVLJENI UPRIZORENJEM „DIVE GRABOVČEVE”

POSUŠANI ODUŠEVLJENI UPRIZORENJEM „DIVE GRABOVČEVE”

14. prosinca 2019. godine potpisali smo Povelju o prijateljstvu i suradnji s Gradom Sinjom. Tada smo kazali kako ona nije samo simbolika, već prilika za razmjenu iskustava i zajedničko djelovanje u izgradnji bolje budućnosti, a sinoć odigrana predstava prvi je korak...