Javni poziv za prijavu projekata u sklopu kulturne manifestacije „Posuško lito“ 2018.

05. 04. 2018

I

Pozivaju se sve zainteresirane kulturne-športske udruge, društva i institucije, te pojedinci koji sudjeluju u kulturno umjetničkom stvaralaštvu da prijave svoje projekte za program „Posuškog lita“ 2018. godine.

 

II

Prednost pri uvrštenju projekata u program „Posuškog lita“ imaju udruge, društva i pojedinci:

 

 1. koji su prethodno sudjelovali u programima „Posuškog lita“
 2. koji su ostvarili zapažene rezultate u području kulturno – športskog djelovanja (nagrade/priznanja)
 3. čiji projekti promiču autohtonu kulturu posuškog kraja, hrvatskog naroda i stvaraju pozitivan imidž (brend) Posušja.

 

III

Popunjeni prijavni obrazac se podnosi najkasnije do petka 20.4.2018. godine na porti općine Posušje s naznakom „Prijava na Javni poziv za prijavu projekata u sklopu kulturne manifestacije „Posuško lito“ 2018.

 

Prijavni obrazac može se preuzeti na porti Općine Posušje ili putem poveznice:prijavni-obrazac-za-sudjelovanje-u-posuskom-litu-2018-2

 

Kriteriji za uvrštenje događaja u program Posuškog lita su:

 

 1. Rok prijave događaja:

U program Posuškog lita uvrstiti će se događaji koji se prijave do datuma predviđenim Javnim pozivom.

 

 1. Vrsta događaja

Kulturni ili drugi događaji primjerenog sadržaja o čemu odlučuje Radno tijelo.

 

 1. Vrijeme održavanja

Nastojati izbjegavati događanja u vrijeme devetnica uopće, a ukoliko to nije moguće izričito se zabranjuje da događaj počne ili traje u vrijeme održavanja devetnice (mise) odnosno od 18:00 do završetka mise cca 20:30, uključujući i probe na otvorenom.

 

 1. Promidžbeni materijal

Nositelji događaja su obvezni na plakatu, brošuri, bilboardu ili bilo kojem drugom promidžbenom materijalu staviti logo općine Posušje i logo Posuškog lita. U najavnom radio spotu jasno naglasiti kako se događaj organizira u sklopu Posuškog lita.

 

 1. Financijska sredstva

Prilikom određivanja programa Posuškog lita treba imati u vidu da su Proračunom općine Posušje za 2018. godinu za Posuško lito predviđena sredstva u ukupnom iznosu od 30.000,00 KM.

 

 1. Organizacija događaja

Organizatori svakog pojedinog događaja dužni su brinuti oko organizacije svog događaja, uređenja prostora, prijave istog Policijskoj upravi Posušje, kao i čišćenja prostora nakon događaja.

 

 1. Mjesto održavanja događaja

Događaji u okviru Posuškog lita mogu se održavati u kinodvorani, na Trgu branitelja i drugim pogodnim mjestima, s tim da ne smiju dovesti do devastiranja prostora.

 

 1. JP Vodovod

JP Vodovod zadužuje se za blagovremeno čišćenje javnih površina na kojima će se održavati pojedini događaji (prije, tijekom i nakon održavanja događaja).

Upute za organizatore manifestacija i događanja  u sklopu „Posuškog lita“ 2018. godine

 

Poštovani organizatori,

 

ovim uputama Radno tijelo zaduženo za organizaciju kulturno – zabavne manifestacije „Posuško lito“ 2018. godine žele stvoriti jasan okvir u kojemu se mogu organizirati i odvijati razni događaji i manifestacije u sklopu „Posuškog lita“. Cilj ovih uputa je jasno odrediti obveze Radnog tijela, koordinatora „Posuškog lita“ i partnerskih organizacija.

 

 1. Dužnosti i obveze organizatora:
 • Organizatori su dužni javiti se koordinatoru dva (2) dana prije održavanja događaja
 • Organizatori su dužni medijsku promociju događaja koordinirati s Radnim tijelom za „Posuško lito“ i to najmanje tjedan dana prije događaja
 • Organizatori su dužni urediti prostor održavanja događaja prije samog događaja
 • U slučaju većeg okupljanja stanovništva na otvorenom, organizatori su dužni događaj prijaviti Policijskoj upravi Posušje
 • Organizatori su dužni osigurati, vratiti dvoranu, javnu površinu ili drugo mjesto održavanja događaja u stanje kakvo je bilo prije održavanja događaja

 

 1. Dužnosti i obaveze Radnog tijela:
 • Donijeti plan održavanja manifestacija i događaja u sklopu „Posuškog lita“
 • Pratiti provedbu programa „Posuškog lita“
 • Koordinirati medijsku najavu događaja, kao i vijesti o održanom događaju
 • Izraditi izvješće po završetku manifestacije „Posuško lito“

 

 1. Dužnosti i obveze koordinatora „Posuškog lita“
 • Predložiti Radnom tijelu za „Posuško lito“ plan održavanja manifestacija i događanja
 • Koordinirati svaki događaj u sklopu „Posuškog lita“ u smislu provjere spremnosti organizatora za održavanje manifestacije ili događaja

 

Ostale vijesti iz kategorije

76. godišnjica Bleiburške tragedije

76. godišnjica Bleiburške tragedije

Danas se obilježava 76. godišnjica Bleiburške tragedije. Tim povodom, prisjećajući se žrtava stravičnih komunističkih zločina nad Hrvatima koji su započeli na Bleiburgu u svibnju 1945. godine, pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima u Posušju zajednički vijenac...

Arhiva