Glazbena poslastica: Sljedeći vikend u Posušju kreće 8. Festival klapske pisme

02. 08. 2022

Sve je spremno za organizaciju još jednog glazbenog spektakla u Posušju, 8. Festivala klapske pisme. Održat će se 6. i 7. kolovoza u srcu Posušja, na Trgu Hrvatskih branitelja. Prva natjecateljska večer bit će u znaku muških klapa. Njih 9 iz BiH i Hrvatske, klapa Stobreč, Valdibora, Concordia, Ero, Krijanica, Morbin, Grga, Filip Dević – Ferata i Zvizdan (m), natjecat će se za Posuški stećak i Buru. U revijalnom djelu programa, nastupit će jedan od najboljih dalmatinskih kantautora Goran Karan u pratnji Vagabundo band-a.

Večer kasnije, u nedjelju 7. kolovoza, posuškoj publici će se predstaviti 12 ženskih klapa, Stridonne, Kurjože, Salona, Arija, Izvor, Zvizdan (ž), Mir, Oršulice, Kandelora, Stivanja, Bura i Figurin, koje će također se natjecati za jednu od prestižnih nagrada festivala. Dok stručni žiri u sastavu maestro Joško Ćaleta, Marko Rogošić, Mojmir Čačija, Ivica Kaleb i Terezija Kusanović bude donosio odluku o najboljoj natjecateljskoj izvedbi, zabavit će vas Marko Pecotić, dugogodišnji član jedne od najpoznatijih hrvatskih klapa, Iskona iz Splita.

Program festivala odvija se uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH, dr. Dragana Čovića i supokroviteljstvo državnog tajnika Središnjeg državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonka Milasa. Generalni sponzori ovoga, 8. izdanja festivala su: JP Elektroprivreda HZHB, Ministarstvo obrazovanja, kulture i športa ŽZH, Federalno ministarstvo kulture i sporta. Brončali sponzori: KTM Brina, Agencija Laguna, Super grill i Meggle BiH.

Festival obje večeri započinje u 20:30 uz voditeljsku palicu Silvije Karamatić i Joška Lokasa. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan, a svi oni koji budu spriječeni ili im je Posušje predaleko tu je prijenos na TV Herceg-Bosne te na Radio Posušju i Radiju Plus.  

Ostale vijesti iz kategorije

Apel: poštujte pravila plakatiranja, ne nagrđujte javne površine!

Apel: poštujte pravila plakatiranja, ne nagrđujte javne površine!

S obzirom na učestaliju pojavu plakatiranja u općini Posušje na neprikladnim mjestima, pogotovo u predizborno vrijeme, ovim putem podsjećamo kako se plakati i druge objave mogu se isticati samo na za to predviđenim površinama: oglasnim ili reklamnim pločama, oglasnim...

Objava biračkih mjesta

Objava biračkih mjesta

Obavještavaju se birači s područja općine Posušje da će se Opći izbori održati u nedjelju 2. 10. 2022. godine. Glasuje se za sljedeće razine vlasti: Predsjedništvo BiHZastupnički dom Parlamentarne skupštine BiHZastupnički dom Parlamenta FBiH iSkupštinu Županije...

Arhiva