Begić, Grubišić i Jukić nagrađeni za modeliranje mostova na Građevinskom fakultetu u Mostaru

27. 04. 2018

Međunarodna udruga studenata građevinarstva IACES LC Mostar u suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru i Studentskim zborom tog fakulteta organizirala je natjecanje u modeliranju mostova za učenike 4. razreda srednjih škola.

Cilj natjecanja je promovirati građevinarstvo među mladima te ih potaknuti na tehničku djelatnost i inženjerski posao.

Ovo je peto po redu natjecanje u modeliranju mostova, a svake godine se odabire neobičan, ali maštovit materijal za izradu mostova pa su ove godine mostovi građeni od štapića za sladoled.

U konkurenciji od 13 natjecateljskih ekipa pobjedu ove godine odnijela je ženska ekipa Gimnazije fra Dominika Mandića iz Širokoga Brijega, drugo mjesto zauzeli su učenici Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića iz Čitluka dok su treće mjesto osvojili naši maturanti Marko Begić, Luka Grubišić i Robert Jukić, učenici 4.a odjela.

Posušku ekipu vodila je prof. Ana Katarina Bonić, njihova razrednica. Za izgled mosta naš trojac osvojio je maksimalan broj bodova a nosivost mosta od 50 kg ipak nije bila dovoljna za prvo mjesto.

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...