Sa 6. sjednice Općinskog vijeća: Konačno izrađen Lokalni ekološki akcijski plan za općinu Posušje

21. 04. 2017

Danas je u općinskoj vijećnici održana 6. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. U prvom njenom dijelu dominirala su redovna godišnja izviješća javnih poduzeća i ustanova s područja naše općine. Tako su usvojena sljedeća izviješća: Centra za socijalni rad, Gradske knjižnice fra Petra Bakule, Dječjeg vrtića Bajka, Urbikoma te Radio Posušja. Usvojen je i prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na godišnji plan aktivnosti Ladanušić čistoća d.o.o.. Također, usvojeno je Izvješće o izvršenju Plana prihoda i Programa radova komunalnog gospodarstva za 2016, te prijedlog Plana za 2017.

Posebno za istaknuti je izradu i usvajanje Lokalnog ekološkog akcijskog plana (LEAP-a). Kroz studiju dokumenta, navedena je osnovna problematika onečišćenja okoliša na području općine, odnosno uzročnici koji dovode do onečišćenja površinskih voda, uništavanje šuma, zagađenje i degradacija tla, kao i neodgovarajuće postupanje s industrijskim i opasnim otpadom, problemi vodoopskrbe, odvodnje i kanalizacije.
Njegovom provedbom, a dokumentom je obuhvaćeno razdoblje do 2026. godine, očekuje se sustavni rad na zaštiti životne sredine te bolja promocija javne svijesti i odgovornosti za zaštitu okoliša, a time i zdravog života.

 

Zaštita prirodnih resursa od onečišćenja, prioritet je Strategije LEAP-a!

Vijećnici su razmatrali i godišnje izviješće o radu Športskog saveza općine Posušje za proteklu godinu. Tijekom rasprave pohvaljeno je podizanje organizacijske razine, transparentnosti i suradnje s Općinom Posušje.

 

Na kraju prenosimo i kako je usvojen prijedlog Zaključka o osnivanju radnog tijela za pripremu ovogodišnjeg Posuškog lita, koje će bez sumnje i ove godine biti bogato kulturnim i sportskim sadržajima.

Ostale vijesti iz kategorije

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...