4. seminar lokalne uprave okupio dužnosnike Hrvatske i BiH

30. 10. 2017

Gradonačelnici i župani iz redova Hrvatske demokratske zajednice protekli petak su se okupili u Tuheljskim Toplicama na seminaru “Lokalna uprava 2017. – 2021.”. Nazočili su mu i gradonačelnici i načelnici iz Bosne i Hercegovine, pa tako i načelnik općine Posušje Branko Bago, s namjerom zajedničkog definiranja lokalne problematike, iznošenja pozitivnih primjera i ponude konkretnih rješenja.
Za sudionike iz BiH posebno je bila značajna tema četvrtog panela – Mogućnosti financiranja iz programa europske teritorijalne suradnje- prekogranični programi. U sklopu ove cjeline iznesen je prikaz prioriteta, mjera i kriterija za financiranje projekata iz programa prekogranične suradnje u kojima uz Hrvatsku i Crnu Goru sudjeluje i BiH.

 

Izlagači i sudionici kroz četiri panela, iz Vlade RH, bili su između ostalih i ministar financija Zdravko Marić, ministar uprave Lovro Kuščević, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Inače, ovaj događaj organizira se četvrtu godinu zaredom u organizaciji Zaklade Konrad Adenauer i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

Ostale vijesti iz kategorije

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...