4. blidinjski forum za unaprjeđenje turističke ponude na području Parka prirode

17. 02. 2018

Jučer je na Blidinju održan radni sastanak naziva „Forum za razvoj lanca vrijednosti u turizma na području Blidinja s ciljem razvoja održive turističke destinacije“. Svrha mu je bila sagledati dosadašnji napredak projektnih aktivnosti, te usuglašavanje plana aktivnosti u sljedećem periodu.

Podsjetimo, do sada se kroz ankete intenzivno radilo na takozvanom mapiranju, odnosno identificiranju proizvođača tradicionalnih i autohtonih proizvoda iskoristivih u turizmu, kao i pružatelja ugostiteljsko-turističkih usluga. Potom se krenulo u plan umrežavanja istih u svrhu što boljeg nastupa na tržištu.

 

Nazočni su pak jučer imali priliku, između ostalog, sudjelovati u panel diskusiji na sljedeće teme:

 

-Ekološki zeleni turistički lanci – primjer uspješne inovacije na Blidinju.

-Primjer za prvi zeleni proizvod u BiH

-Novi proizvod sa Blidinja: smjernica za prehrambene proizvode i usluge smještaja, konačna   revizija kriterija kvalitete.

– Moderan i informativan – moderan promo material za Blidinje

-Blidinjski doručak – samo tipično Blidinje

-Eko kampanja – za manje smeća na stazama

 

Autohtoni prehrambeni proizvodi kao i rekreativni turizam jedan su od aduta PP Blidinje

Ovo 4. izdanje foruma, kojem je uz proizvođače i ugostitelje s područja Blidinja nazočio i Općinski načelnik Branko Bago, organiziran je kroz EU ProLocal zajednički program Europske Unije i njemačke Vlade za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju koji implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.  

 

Ostale vijesti iz kategorije

Prestanak stanja prirodne nepogode na području općine Posušje!

Na prijedlog Općinskog stožera civilne zaštite, načelnik općine Posušje Branko Bago 2. lipnja 2020. donio je odluku o prestanku stanja prirodne nepogode na području općine Posušje. Općinski stožer CZ će i dalje pratiti i procjenjivati stanje epidemiološke situacije na...

Zakazana 34. sjednica Općinskog vijeća

Zakazana 34. sjednica Općinskog vijeća

Bosna i HercegovinaFEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINEŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKAOPĆINA POSUŠJE OPĆINSKO VIJEĆE Broj: 01-02-90/20Posušje, 28.5.2020. godine Temeljem članka 50. stavak 1. Poslovnika Općinskog vijeća općine Posušje («Službeni glasnik općine Posušje», broj:...