4. blidinjski forum za unaprjeđenje turističke ponude na području Parka prirode

17. 02. 2018

Jučer je na Blidinju održan radni sastanak naziva „Forum za razvoj lanca vrijednosti u turizma na području Blidinja s ciljem razvoja održive turističke destinacije“. Svrha mu je bila sagledati dosadašnji napredak projektnih aktivnosti, te usuglašavanje plana aktivnosti u sljedećem periodu.

Podsjetimo, do sada se kroz ankete intenzivno radilo na takozvanom mapiranju, odnosno identificiranju proizvođača tradicionalnih i autohtonih proizvoda iskoristivih u turizmu, kao i pružatelja ugostiteljsko-turističkih usluga. Potom se krenulo u plan umrežavanja istih u svrhu što boljeg nastupa na tržištu.

 

Nazočni su pak jučer imali priliku, između ostalog, sudjelovati u panel diskusiji na sljedeće teme:

 

-Ekološki zeleni turistički lanci – primjer uspješne inovacije na Blidinju.

-Primjer za prvi zeleni proizvod u BiH

-Novi proizvod sa Blidinja: smjernica za prehrambene proizvode i usluge smještaja, konačna   revizija kriterija kvalitete.

– Moderan i informativan – moderan promo material za Blidinje

-Blidinjski doručak – samo tipično Blidinje

-Eko kampanja – za manje smeća na stazama

 

Autohtoni prehrambeni proizvodi kao i rekreativni turizam jedan su od aduta PP Blidinje

Ovo 4. izdanje foruma, kojem je uz proizvođače i ugostitelje s područja Blidinja nazočio i Općinski načelnik Branko Bago, organiziran je kroz EU ProLocal zajednički program Europske Unije i njemačke Vlade za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju koji implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.  

 

Ostale vijesti iz kategorije

Uvođenjem Lean alata do uspješnijeg poslovanja

Uvođenjem Lean alata do uspješnijeg poslovanja

U Tehnološkom parku u Posušju danas je (četvrtak, 14.studeni 2019.) održan seminar o Lean proizvodnji namijenjen menadžerima i voditeljima poslovnih odjela koji žele optimizirati svoje poslovanje uvođenjem Lean alata. Seminar je održan u organizaciji Sveučilišta u...

SVI OBJEKTI U POSUŠJU OZNAČAVAJU SE KUĆNIM BROJEVIMA

SVI OBJEKTI U POSUŠJU OZNAČAVAJU SE KUĆNIM BROJEVIMA

Danas je Općina Posušje bila domaćin ravnatelju Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Željku Obradoviću i njegovim suradnicima. Povod posjete je uspješna implementacija projekta Adresnog registra u Posušju. Nadležna općinska služba, Služba za...