25. obljetnica stradanja Hrvata na Stipića livadama

28. 07. 2018

Danas je obilježena 25. obljetnica stradanja hrvatskih vojnika i civila na Stipića livadama. Program sjećanja na ovu tragediju započeo je u 10:30 polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem, te je nastavljen služenjem svete mise. Uz mnoštvo ljudi pristiglih iz svih krajeva Hercegovine, načelnika općina, predstavnika županijskih vlasti Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, obilježavanju je nazočilo i niz udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Ispred Općine Posušje, zajednički su položili vijence i zapalili svijeće, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, Općinski načelnik Branko Bago, te predstavnici  braniteljskih udruga s prostora naše općine.

Stipića livade iznad Doljana, općina Jablanica, mjesto je na kojemu je ujutro 28. srpnja 1993. počinjen zločin nad 33 hrvatskih vojnika i 6 civila koje su ubili i masakrirali pripadnici takozvane Armije BiH među kojima se spominju i mudžahedini. Svi preživjeli stanovnici sela njih preko 200 uglavnom žena i djece, uhićeni su i odvedeni u Jablanicu gdje su bili zatočeni do 1. ožujka 1994. kada su razmijenjeni. Nažalost, ni do danas još nije rasvijetljen pokolj na Stipića livadama, niti su kažnjeni odgovorni.

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...