17. sjedica Općinskog vijeća Posušje: Izabrani nositelji javnih priznanja općine Posušje

27. 07. 2018

Danas je održana 17. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Među točkama Dnevnog reda za istaknuti je izbor nositelja javnih priznanja općine Posušje:

Javno priznanje Zlatna plaketa Grb općine Posušje dodjeljuju se Bruni Bagi i tvrkti Binvest.

Bruno Bago posuški slikar, umro je prije točno dvadeset godina. Iza sebe je ostavio niz djela s autohtonim motivima Hercegovine. Autor je grba i zastave općine Posušje.

Tvrtka Binvest Posušje u distribuciji u BiH apošljava preko 100 ljudi. Društveno je osjetljiva, tako da većina organizacija kulturno-sportskih i javnih događaja u našoj općini bila bi teško izvediva bez njihove nesebične pomoći. 25. godina Binvest uspješno egzistira u poslovnom okruženju kao rezultat svakodnevnog rada, truda te kreativnih i inovativnih aktivnosti.

Javno priznanje Zahvalnice općine Posušje dodjeljuju se Frani Kovaču-Bariću i Jasminki Begić te Radici Leko i Stanislavu Bašiću.

Frano Kovač-Barić  tijekom svog pedesetogodišnjeg, slobodno možemo kazati humanitarnoga rada na organizaciji pogreba,  je radio bez ikakvih naknada. Za njega su ljudskost i dobrota mjereni time koliko si čovjeku pomogao kada mu je teško. Općinski načelnik i grupa građana predložili su da se njegov humanitarni angažman nagradi te da njegovo ime ostane trajno upisano i priznato kao ime maloga, običnoga čovjeka koji je nesebično pomagao ljudima u teškim trenutcima.

Jasminka Begić je ove godine rodila svoje deseto dijete, a obitelj Franje i Jasminke Begić jedna je od najbrojnijih obitelji u našoj općini. Dok svi demografski podaci pokazuju kako naš narod demografski izumire ovakve obitelji su vrijedne pažnje i divljenja zbog požrtvovnosti i hrabrosti koju daju, a svima nama mogu poslužiti kao primjer i kao nada da je moguće i da se ne trebamo plašiti života.

Radica Leko i Stanislav Bašić su autori knjige Književno Posušje. Knjiga je ustvari povijesni zbornik posuške književnosti u posljednja dva stoljeća. Poznati književnici su napisali pozitivne i pohvalne kritike o knjizi kao velikom doprinosu književnosti i kulturi Posušja. Autori ove knjige su radili četiri godine na njoj, te su ovim djelom ali i svojrm ostalim književnim djelima zaslužili javno priznanje.

Svečano uručenje priznanja bit će 8. kolovoza na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, povodom Dana općine Posušje.

Od ostalih točaka navedimo kako su razmatrane Informacije o radu lovačkih društava i ribolovnog društva te o stanju zaštite od požara i vatrogastva na području općine Posušje u 2017. godini. Također, usvojeno je Izvješće o ostvarenju godišnjeg plana implementacije strategije razvoja općine Posušje u 2017. godini.

Iz područja urbanizma, katastra i imovinsko-pravnih odnosa usvojeni su sljedeći prijedlozi:

-Prijedlog Odluke o usvajanju izmjene i dopune regulacijskog plana Marasov Brijeg-Lastvice

-Prijedlog Odluke o usvajanju regulacijskog plana Rastovača (lokalni put Čuture-Landeke-Lebe)

-Prijedlog Odluke o usvajanju regulacijskog plana Posušje (Put za Grude-Krči)

 

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Dnevno izviješće Zavoda za javno zdravstvo ŽZH

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je jučer u Županiji Zapadnohercegovačkoj testirano na koronavirus 26 osoba. Jedna muška osoba iz Posušja pozitivna je na prisustvo koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 41 osoba. Ukupno zaraženih osoba u Županiji...