Započela izrada Zakona o vatrogastvu ŽZH

28. 10. 2021

U Grudama je održan sastanak Povjerenstva za izradu Zakona o vatrogastvu ŽZH imenovanog od strane Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Na sastanku se raspravljalo o mogućnostima izrade Zakona, kao i smjernicama za izradu istog. Sastanak je vodio predsjednik Povjerenstva Zoran Polunić, pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite za administrativno-pravne i ekonomske poslove, a među nazočnima, ispred Općine Posušje bio je pomoćnik načelnika Mario Jukić.

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke je organizirala i obuku druge skupine Povjerenika civilne zaštite tijela županijske uprave koju je vodio pomoćnik ravnatelja za zaštitu i spašavanje, zaštitu od požara i vatrogastvo Mladen Bošnjak.

Nazočne je u ime ravnatelja pozdravila Anamaria Begić koja ih je upoznala sa samim imenovanjem Povjerenika koje je regulirano Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća (”Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke”, broj: 23/20).

Između ostaloga, Mladen Bošnjak upoznao je Povjerenike sa njihovim zadaćama i obvezama, ukazao na važnost djelovanja povjerenika kao i ostalih službi u sustavu zaštite i spašavanja, te istaknuo da bi u skoroj budućnosti i općine i gradovi trebali imenovati povjerenike ponajprije u mjesnim zajednicama, ali i u tijelima lokalne uprave, objavljeno je na Facebook stranici Uprave civilne zaštite ŽZH.

Ostale vijesti iz kategorije

Za opremanje Dječjeg vrtića Bajka 100.000 kuna!

Za opremanje Dječjeg vrtića Bajka 100.000 kuna!

Objavljenji su rezultati Javnog poziva i Programa pomoći Vlade Republike Hrvatske o dodjeli financijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata u BiH i stvaranja održivih uvjeta života u BiH za tekuću godinu.Među 53 odobrena projekta je i projekt Općine...

Zakazana 10. sjednica Općinskog vijeća

Zakazana 10. sjednica Općinskog vijeća

10. sjednica Općinskog vijeća će se održati 3.12.2021. godine  (petak) s početkom u 9:00 sati u općinskoj vijećnici. Dnevni red možete preuzeti s: Dnevni-red-3.12.2021-godinePreuzmi

Arhiva