Započela četverodnevna blagdanska čarolija u Posušju

22. 12. 2022

Tradicionalna blagdanska manifestacija Božić u Posušju i ove godine okupila je mnoštvo posjetitelja svih generacija. Jučerašnji program započeo je nastupima najmlađih, Vrtića Bajka i Cheerleading kluba Posušje, koji su marljivo za ovu prigodu spremali recitacije i učili plesne korake. Dječjeg smijeha i razdraganosti nije nedostajalo niti  tijekom zabavnih nagradnih igara koje je pripremio organizator ovog događaja Općina Posušje, kao ni mašte prilikom pisanja pisama Djedu Božićnjaku.

U sklopu prvog dana „Božića u Posušju“ nazočne na Trgu hrvatskih branitelja pozdravio je načelnik općine Ante Begić. U prigodnom govoru je rekao kako je ova manifestacija izrasla u prelijep događaj te postalo mjesto zajedništva,  susreta i druženja naših Posušana kao i prijatelja i gostiju iz ostalih gradova. Zahvalio se i svima koji su sudjelovali u organizaciji te je čestitao svima nadolazeće blagdane Božića i Nove godine.

Nastavak programa, kroz večernje sate, donio je zabavu za one nešto starije. Oko 19:30 nastupila je klapa Zvizdan, koja je božićnim repertoarom itekako doprinijela svečarskoj atmosferi, a večer je začinio nastup polaznika Rock akademije. Oni su nešto življim ritmovima do posljednjeg trenutka nastupa držali atmosferu izuzetno živom. Sudeći po osmjesima i žamoru ali i činjenici kako je plato ostao pun posjetitelja i nakon službenog programa, možemo slobodno reći kako je blagdanska čarolija stigla i u Posušje.

I sljedeća tri dana na Trgu hrvatskih branitelja priprema se bogat program. Najmlađe očekuju nastupi dječjih vrtića, čitanje božićnih priča i nagradne igre. Tu su  i nastupi kulturno-umjetničkih društava te raznovrstan glazbeni program. Večeras u 19 sati biti održan Božićni koncert Glazbene škole Posušje, a nakon toga slijedi koncert Tamburaškog sastava Forte. Sutra, glazbom će atmosferu upotpuniti ženska klapa Zvizdan i klapa Grga.

Ono što se svakako me smije propustiti je i dolazak Djeda Božićnjaka iz dalekih zimskih krajeva u Posušje.  Svojim sanjkama spustit će se u gradski park u petak oko 17:00 sati te će darivati naše najmlađe. U Posušju će se zadržati i dan kasnije, tako da će prilike za darivanje djece koja su cijelu godinu bila dobra biti i na sam Badnjak od 11 sati.      

Sve posjetitelje „Božića u Posušju“ očekuje i bogata gastronomska ponuda, a iako se ne očekuje previše hladno vrijeme, zagrijati se mogu i uz kuhano vino te druge tople napitke. Također na štandovima su izložene raznorazne rukotvorine koje mogu biti i idealan božićni poklon ili uspomena s ovogodišnjeg druženja.

Na kraju uz poziv da posjetite Posušje, napomenimo kako i ove godine prihodi od prodaje bakalara, kuhanog vina, rukotvorina posuških škola, kao i dio prihoda privatnih izlagača bit će doniran u dobrotvorne svrhe Caritasu biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkanj.  

Skip to content