ZAKLJUČCI S DANAŠNJE SJEDNICE STOŽERA CZ OPĆINE POSUŠJE

23. 03. 2020

Danas, 2️3. ožujka nastavljeno je zasjedanje sjednice Stožera civilne zaštite općine Posušje, koji je otkako se pojavio problem s širenjem CORONA virusa u stalnom zasjedanju, te vam donosimo pregled najvažnijih zaključaka s današnje sjednice.

Prvo želimo uputiti pohvalu građanstvu na dosadašnjoj suradnji i odgovornom ponašanju većine naših žitelja. Oni su najvažnija karika u borbi protiv CORONA virusa te ukoliko se i dalje budu ponašali u skladu s uputama mnogo ćemo lakše prebroditi ovu krizu.

Na današnjoj sjednici najprije je analizirana koordinacija rada policijskih snaga, sanitarnog inspektora i Doma zdravlja. Konstatirano je da je ta koordinacija dosada bila na zadovoljavajućem nivou te će se i dalje tako nastaviti uz maksimalno uzajamno povjerenje i suradnju.

Činjenica je kako se na području općine Posušje trenutno nalaze 174 osobe kojima je propisana mjera pridržavanja samoizolacije te je potrebno raditi zajedničkim snagama kako bi se iskontroliralo pridržavanje ove mjere za sve trenutne, ali i buduće osobe koje će biti obuhvaćene ovom mjerom.

Na sjednici su razmatrane i aktivnosti koje je provodilo JP Vodovod po pitanju dezinfekcije svih javnih površina smjesom DONAUCHLORIN 13. Članovi stožera izrazili su zadovoljstvo dosad provedenim, ali i planiranim mjerama. Osim gradskog područja, dezinficiran je veći dio ruralnih središta (Gradac, Vranić, Vir) te se nastavlja dezinficiranje na području Rakitna, ali i svih drugih gušće naseljenih ruralnih mjesta na području općine Posušje koja će u idućim danima biti tretirana ovim preparatom.

Stožer aktivno radi i na izdavanju dozvola za kretanje osoba u vremenu od 18:00-05:00 za smjenske radnike kako bi naše gospodarstvo funkcioniralo usprkos ograničenju kretanja kao i na izdavanju dozvola za osobe koje aktivno sudjeluju u sustavu civilne i zdravstvene zaštite.

Također su definirani završni koraci za pomoć osobama kojima je ona potrebna u ovoj situaciji po pitanju dostave potrebnih namirnica. S prikupljanjem ovih podataka Služba za opću upravu općine Posušje je krenula prije desetak dana, te se definiraju načini realizacije s Centrom za socijalni rad, Crvenim križem te župnim uredima.

Na kraju donosimo važnije brojeve telefona:

▪️Dom Zdravlja Posušje 124

▪️Sanitarni inspektor – Općina Posušje 063 448 550

▪️Zavod za javno zdravstvo ŽZH 063 994 500

▪️Dežurni doktor za pružanje informacija COVID – 19 063 842 909

▪️Psihološka pomoć 063 368 854

Ostale vijesti iz kategorije

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...

27. OBLJETNICA POKOLJA U GRABOVICI

27. OBLJETNICA POKOLJA U GRABOVICI

Molitvom, polaganjem vijenaca te paljenjem svijeća jutros je otpočelo obilježavanje 27. godišnjice ubojstva 33 hrvatska civila koje su u selu Grabovica između Jablanice i Mostara ubili pripadnici Armije BiH. Nakon polaganja vijenaca uslijedio je križni put do mjesnog...