Uspješna sanacija korita Ugrovače: Poplave u MZ Sutina stvar su prošlosti

22. 02. 2019

Problemu plavljenja u mjesnoj zajednici Sutina, koji je godinama izazivao zabrinutost stanovništva od šteta na imovini, konačno je došao kraj.

Naime, na istočnom dijelu Rakitskog polja, proteklih mjeseci izvođeni su intenzivni radovi kojima je konačno riješeno ovo goruće pitanje.

Slike poplava u MZ Sutina ostat će samo u lošem sjećanju mještana

Sanirano je korito rijeke Ugrovače, te se time otklonilo štetno djelovanje voda uslijed velikih oborina. Time se ujedno prevenirala devastacija lokalnih prometnica, te se povećala sigurnost stanovništva, stambenih i gospodarskih objekata te poljoprivrednih površina na području ove mjesne zajednice.

Inicijativu sanacije pokrenula je Općina Posušje, koja je putem Civilne zaštite osigurala suradnju na radovima s Oružanim snagama BiH, uz sudjelovanje poduzeća Boksit Posušje.

Radovi na sanaciji korita Ugrovače

Ostale vijesti iz kategorije

Humanitarna akcija za Majčino selo

Humanitarna akcija za Majčino selo

Danas (ponedjeljak, 21. rujna 2020.), Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Posušje organizira humanitarnu akciju za Majčino selo u Međugorju. Akcija se održava u vremenu od 7,30 do 19 sati. Prikuplja se isključivo hrana. Kao npr.: krumpiri, crveni i bijeli...

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

29. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića

Danas je obilježena 29. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića. Nakon mise zadušnice u crkvi u Vitini uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju u Vitini, a zatim i kod poprsja Ludviga Pavlovića – Lutka u parku u Vitini. U 10 sati pred...