Uskoro lakši pristup osobama s umanjenim tjelesnim mogućnostima u dva javna objekta

07. 11. 2023

Danas, 7. studenoga 2023. godine u Kongresnoj dvorani Hotela Central u Vitezu (Poslovna zona “PC 96” Vitez) održano je svečano uručivanje Ugovora za provedbu projekta potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u 2023. godini. Ugovore je korisnicima uručio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, a ispred Općine Posušje Ugovor je potpisao načelnik Ante Begić.

Naime, Općina Posušje je u kolovozu 2023. godine prijavila projektnu aplikaciju: Unaprjeđenje dostupnosti socijalne lokalne infrastrukture u javnim objektima na javnu poziv za prijavu projekata potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u 2023. godini kojeg je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske. Projektna aplikacija Općine Posušje je uspješno odobrena s ukupnim iznosom od 51.600,00 eura.

Projektne aktivnosti se odnose na ugradnju rampe (kose stubišne platforme) na objektu Radio Posušja te ugradnju lifta u objekt nove OŠ fra Petra Bakule, a sve kako bi se olakšao pristup osobama s umanjenim tjelesnim mogućnostima. Slijedi priprema tenderske dokumentacije za objavu natječaja i izbor dobavljača/izvođača opreme, kao i ugradnja iste. Realizacija projekta je zbilja važna za lokalnu zajednicu, s obzirom kako se osobama s umanjenim tjelesnim mogućnostima omogućava veća samostalnost i umanjuje osjećaj diskriminacije u društvu.

Nadamo se kako će ovakvih i sličnih projekata biti i u budućnosti, kako kroz donatorska sredstva tako i kroz vlastito (su)financiranje projektnih potreba.

Skip to content