Uručena donacija Općine Posušje mostarskom Caritasu

13. 03. 2023

U tijeku je akcija „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH“ u organizaciji Caritasa iz Republike Hrvatske. Projekt se provodi od 2007. godine, a u ovom tjednu intenziviraju se akcije prikupljanja materijalnih sredstava od vjernika i dobročinitelja, preko humanitarnih telefona i izravnih donacija.


Tragom ove plemenite akcije, načelnik općine Ante Begić, u pratnji suradnika, u Mostaru se susreo s don Željkom Majićem, ravnateljem Caritasa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije te mu uručio donaciju u iznosu od 4.628 KM. Ovom prigodom načelnik Begić je kazao su ova sredstva plod velikog srca Posušana koji su nesebično izdvajali priloge tijekom manifestacije Božić u Posušju u znak pomoći potrebitima, i na tome im je i ovim putem uputio posebnu zahvalu. Empatiju prema najranjivijim skupinama o kojima skrbi Caritas Mostar, pokazala je i Općina Posušje, uvrstivši financiranje ove ustanove u svoj proračun, kao jedna od rijetkih, ako ne i jedina u Bosni i Hercegovini.


Sudeći po dosadašnjem angažmanu Posušana i Posušanki, kada je riječ o humanosti, vjerujemo kako će ova spona između Posušja i institucija koje istinski skrbi za ljude u potrebi i nevolji iz godine u godinu jačati u skladu s poznatim geslom – „Dobro je činiti dobro“. Također, koristimo prigodu pozvati sve one koji su u mogućnosti, posebice čitatelje iz Republike Hrvatske, da se uključe u akciju Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH. Više o njoj može se pronaći na mrežnim stranicama caritas.hr

Skip to content