Upriličen prijem u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske

17. 11. 2021

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske upriličen je prijem za veleposlanika Države Izrael Ilana Mora i dužnosnike iz BiH koji su nedavno boravili na studijskom putovanju u organizaciji izraelske razvojne agencije MASHAV te Uprave za gospodarske poslove i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Cilj putovanja bilo je prenošenje izraelskog iskustva u razvoju poljoprivrednog sektora, informatičkih tehnologija ali i rješenja problema s otpadnim vodama koji će biti itekako korisni u daljnjem razvoju županija, odnosno loklanih zajednica unutar njih. Sudionici su bili dužnosnici županijskih institucija te načelnici i gradonačelnici iz Posavske, Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke Županije, među njima i načelnik općine Posušje Ante Begić.

Domaćin prijema, ministar Gordan Grlić Radman istaknuo je veliko zadovoljstvo što su razvojni interesi Hrvatske i Izraela u skladu s iskazanim potrebama i željama za suradnju triju županija u s kojima je Hrvatska osobito povezana, a koje imaju veliki potencijal u poljoprivrednoj industriji te dodao da je ovaj projekt potvrda odličnih odnosa.

Ostale vijesti iz kategorije

PONOSITI STARČE RADOVANE, FRA GRGO, SRETAN TI 200.!

PONOSITI STARČE RADOVANE, FRA GRGO, SRETAN TI 200.!

O fra Grgi Martiću napisano je na tisuće redaka, mnoge ulice, škole i zaklade nose njegovo ime, prodornim pogledom prati nas sa spomenika u Posušju i Zagrebu… Međutim, danas ćemo se, na njegov 200. rođendan, osvrnuti tek na crtice iz njegova bogatog životnog,...

Arhiva