U Posušju kršteno 13 djece

23. 04. 2019

„Ovo je vijest za medije“ kazao je fra Milan Lončar jučer u župi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušju na zajedničkom krštenju čak 13 djece.

Prepuna je bila kripta ove crkve u kojoj su danas sakrament krštenja primili Križan Marić, Luka Bešlić, Anja Ivanković,Marija Vranjković, Manuel Ramljak, Marko Penava, Ivan Bešlić, Ana Vukadin, Antonela Rezo, Anja Galić, Sara Mrvelj, Luka Emanuel Širić i Matej Tokić. Dakle, sedam dječaka i šest djevojčica. Sedam obitelji je krstilo svoje prvo dijete, tri obitelji su krstile svoje drugo dijete, jedna obitelj je krstila svoje treće dijete, a u obitelji Vranjković mala Marija je šesto dijete. Baš zato iz mnogobrojne obitelji Vranjković jedan sin je ministrirao, a kćer čitala na ovoj svečanosti zajedničkog krštenja.

U uvodu svete mise fra Milan Lončar je kazao da ne možemo zanemariti ulogu djece u Crkvi. „O djeci ne možemo ništa drugo nego govoriti s velikom ljubavlju. Djeca su osmjeh neba povjeren zemlji. Ona su pravi biser obitelji i društva. Ona su poput „ljiljana u polju“ za koji Isus reče da se „niti Salomon u svoj svojoj slavi nije odijevao kao jedan od njih“ (MT 7,28-29). Isus je posebno ljubio djecu, te Crkva i papa ne mogu ne ćutiti u svojemu srcu osjećaje ljubavi Kristova srca prema djeci, govorio je sveti Ivan Pavao II.“, dodao je fra Milan. Otkrio nam je da je do sada u ovoj godini u posuškoj župi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije kršteno ukupno 52 djece. Usporedbe radi, prema statistici župe prošle  godine u prva četiri mjeseca je kršteno 29 djece u ovoj posuškoj župi. Budući da je u ovom mjesecu ostala još jedna subota kada se uobičajno održavaju zajednička krštenja djece u ovoj župi, možemo kazati da je ovogodišnja statistika broja krštene djece skoro duplo veća nego u istom razdoblju prošle godine.

Radio-Posušje/Općina Posušje

Ostale vijesti iz kategorije

Prestanak stanja prirodne nepogode na području općine Posušje!

Na prijedlog Općinskog stožera civilne zaštite, načelnik općine Posušje Branko Bago 2. lipnja 2020. donio je odluku o prestanku stanja prirodne nepogode na području općine Posušje. Općinski stožer CZ će i dalje pratiti i procjenjivati stanje epidemiološke situacije na...