Svečano obilježen Dan Osnovne škole A.B. Bušića u Rakitnu

12. 06. 2019

Učeničkom priredbom svečano je obilježen Dan OŠ A.B. Bušića u Rakitnu, te završetak školske godine. Tradicionalno, učenici za ovaj dan pripremaju igrokaze, recitacije, plesne i glazbene točke, a tako je bilo i ove godine.

Posljednjih nekoliko mjeseci intenzivirala se suradnja Općine Posušje s upravom ove škole u okviru čega je realizirano nekoliko projekata. Projektne aktivnosti usmjerene su ka poboljšanju uvjeta boravka djece u školi i uređenju dvorišta škole i samog prilaza školi.
Od provedenoga značajno je uređenje nogostupa neposredno pred ulazom u školu, postavljanje vanjskih ogradnih vrata, saniranje starih dotrajalih zidova.

Osim ovih značajnih investicijskih radova Općina je svojom potporom nagradila maštovitost djelatnika škole te financirala uređenje unutarnjih školskih prostora. Ovo uređenje vizualno je osnažilo osjećaj privrženosti ove škole hrvatskom vitezu Anti Bruni Bušiću.

Kroz komunikaciju o ostalim potrebama ove škole planirano je pregrađivanje prostora u prizemlju te stavljanje u funkciju jedne dodatne učionice kako bi se i u idućoj školskoj godini nastava mogla uspješno odvijati samo u prvoj smjeni.
Općina će i dalje u skladu sa svojim mogućnostima podržati realizaciju i drugih potreba koje ova škola ima kako bismo uspjeli ostvariti što bolje uvjete školovanja za našu djecu u Rakitnu.

Na današnjem događaju Dana škole ispred Općine Posušje prisustvovala je Ivanka Arapović Galić kao izaslanica načelnika Branka Bage.
Atmosferu s današnjeg događaja je zabilježila i naša kamera, a detalje vam donosimo u galeriji. Svim učenicima želimo dobar ljetni odmor i uspješan nastavak školovanja!

Ostale vijesti iz kategorije

Zakazana 2. sjednica OV-a

Zakazana 2. sjednica OV-a

Bosna i HercegovinaFEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINEŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKAOPĆINA POSUŠJEOPĆINSKO VIJEĆEBroj: 01-02-30/21Posušje, 22.1.2021. godine Temeljem članka 50. stavak 1. Poslovnika Općinskog vijeća općine Posušje («Službeni glasnik općine Posušje», broj:...

Općina Posušje: 29 studenata potpisalo ugovore o stipendiranju

Općina Posušje: 29 studenata potpisalo ugovore o stipendiranju

Danas je u općinskoj vijećnici upriličeno svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s područja općine Posušje. Pravo na stipendiju temeljem natječaja ostvarilo je 29 kandidata, s ukupnim iznosom od 1 000 KM za ovu akademsku godinu. Također, dodatnim...

Šesti javni poziv Challenge fonda – online info sesije

Šesti javni poziv Challenge fonda – online info sesije

S ciljem što bolje informiranosti gospodarskih subjekata u BiH o mogućnostima za korištenje ovih sredstava, a uvažavajući aktualnu epidemiološku situaciju, projektni tim organizirati će online info sesije na kojima će predstaviti sve detalje javnog poziva. Online info...