STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE POSUŠJE – policija u ovim kriznim vremenima obavlja veliki posao

27. 03. 2020
  • Dana 27. ožujka 2020. godine na području općine Posušje nemamo nijednu osobu zaraženu CORONA virusom, a u samoizolaciji se nalazi ukupno 225 osoba. Policijski službenici PU Posušje redovito vrše obilaske ovih osoba i provjeru pridržavanja propisane mjere te je zabilježeno ukupno 6 prekršitelja mjere samoizolacije kojima će biti izrečene kazne u iznosu do 1000 KM, a preporuka je Federalnog stožera civilne zaštite nadležnim organima da javno objave ime, prezime i mjesto prebivališta onih za koje se utvrdi da ne postupaju po izdanim mjerama samoizolacije.
  • Policijski službenici također prate poštivanje naredbi o zabrani kretanja u vremenu od 18 – 05 sati te je na području općine Posušje zabilježeno ukupno 7 prekršitelja ove mjere kojima će biti izrečene kazne u iznosu od 700 KM.
  • Jedna osoba prekršila je naredbu zabrane kretanja iza 18 sati pod utjecajem alkohola, pri čemu je prouzročila prometnu nezgodu te će joj biti izrečena kazna u iznosu od 1800 KM te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci.
  • Kontakt broj Crvenog križa općine Posušje za nabavku osnovnih živežnih namirnica osobama preko 65 godina koji nemaju bližih srodnika je 039 681 – 790.
  • Obavještavamo sve žitelje općine Posušje o brojevima telefona na koje mogu uputiti prijavu da je određena osoba doputovala iz stranih zemalja pogođenih korona virusom te bi trebala biti pod nadzorom u vremenu trajanja inkubacije bolesti, a opravdano sumnjaju da se nije javila nadležnim institucijama. Sve relevantne podatke kojima raspolažete o prethodno navedenome možete prijaviti na broj telefona 039/ 681 – 035  ili 063 293 413 kako bi nadležni organi mogli dalje postupati. Cilj ove mjere je odgovorno ponašanje svih građana, blagovremeno prepoznavanje, izoliranje i liječenje eventualno oboljelih od korona virusa, ali i sprječavanje sekundarnog prijenosa infekcije na bliže kontakte.
  • Kontakt broj na koji možete prijaviti prekršitelje mjera samoizolacije i zabrane kretanja u vremenu od 18-05 sati je 122.

Ostale vijesti iz kategorije

12. OBLJETNICA POSTAVLJANJA KRIŽA NA GRADINI – ORLOVU KUKU

12. OBLJETNICA POSTAVLJANJA KRIŽA NA GRADINI – ORLOVU KUKU

Tradicionalno, članovi članovi Hrvatskog planinarskog društva „Pločno“ na blagdan „Križi“ obilježavaju obljetnicu postavljanja križa na Orlovu kuku. Križ su članovi HPD „Pločno“ prije dvanaest godina na svojim leđima iznijeli i postavili na vrhu Orlov kuk između...

JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE STARIH FOTOGRAFIJA POSUŠJA

JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE STARIH FOTOGRAFIJA POSUŠJA

Općina Posušje poziva sve žitelje Posušja, kao i sve one koji vuku korijene iz njega ili im je u srcu da sudjeluju u prikupljanju starih fotografija Posušjakako bismo objedinili što veći broj fotografija Posušja iz minulih vremena, uvrstili ih u posušku monografiju te...

Obavijest o održavanju licitacije

Obavijest o održavanju licitacije

Bosna i HercegovinaFEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINEŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKAOPĆINA POSUŠJEOPĆINSKI NAČELNIK Broj: 01-184/20 Datum: 21.05.2020. godine O B A V I J E S T  O  O D R Ž A V A N J U  L I C I T A C I J E   vezano za Javni oglas za...