Sjednica OV Posušje: Poznata imena dobitnika godišnjih javnih priznanja općine Posušje

27. 07. 2022

Jutros je održana 16. po redu sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Pred vijećnicima je bilo 7 točaka Dnevnog reda od kojih ističemo Prijedlog dodjele javnih priznanja općine Posušje za ovu godinu. Zlatna plaketa Grb općine Posušje dodjeljuje se poshumno prof. Anti Kovaču. Također, Zlatna plaketa Grb općine Posušje, dodjeljuje se i tvrki Meggle BiH, dok se Zahvalnica općine Posušje dodjeljuje Branku Biški – Panki. Priznanja će im biti uručena na skoroj svečanoj sjednici Općinskog vijeća.

Od ostalih točaka, vijećnici su razmatrali izvješća udruga proisteklih iz Domovinskog rata za 2021., Izvješća o radu mjesnih zajednica kao i udruga koje se financiraju iz proračuna općine Posušje.

Također je usvojen i Prijedlog Odluke o pristupanju izradi izmjene i dopune regulacijskog plana Posušje (Kovači-južno od ulice Mijata Tomića) kao i Prijedlog Zaključka o pristupanju izradi izmjene i dopune Poslovnika Općinskog vijeća općine Posušje.

Kada je riječ o Aktualnom satu, uobičajeno vijećnička pitanja odnosila su se na prometnu infrastrukturu u mjesnim zajednicama i urbanom dijelu Posušja, radovima na kanalizaciji, i mogućnošću izgradnje novog gradskog groblja u Posušju.

U ovom dijelu sjednice, upitan za stanje na požarištu, načelnik Ante Begić odgovorio je kako jučer požarište bilo većim dijelom pod kontrolom, no usred vremenskih (ne)prilikama stanje se mijenja. Podsjetio je kako su preko Stožera civilne zaštite iskoristili sve dostupne mehanizme, proglašeno je stanje prirodne nesreće, a i Vijeće ministara je donijelo odluku o upućivanju zahtjeva za međunarodnu pomoć pri gašenju požara u PP Blidinje. Također, iskoristio je i ovu priliku za zahvalu svima koji su uključeni u borbu s vatrenom stihijom. Na ovu temu upućen je i jedan vijećnički prijedlog prema Stožeru civilne zaštite, da se u cilju učinkovitije borbe s vatrom razmotri mogućnost sezonskog angažiranja dodatnih gasitelja, a po uzoru na hrvatsku vatrogasnu zajednicu.

Ova, 16. sjednica, završila je nešto prije 11 sati, a podsjećamo kako će sljedeća svečana biti upriličena 10. kolovoza u kinodvorani s početkom u 10:30., povodom Dana općine Posušje.

Skip to content