Rekonstrukcija zgrade Radio Posušja u punom jeku

25. 10. 2022

Radovi na nadogradnji objekta u kom je smješteno Radio Posušje idu prema planiranoj dinamici. Nakon izgradnje vanjskog ulaza za suterenske prostorije i kat, tijekom ljeta uslijedilo je zidanje kata i postavljanje krovne konstrukcije. Cijelu zgradu očekuje izmjena otvora i postavljanje termofasade čime će se okončati faza grubih radova.

Podsjetimo kako je namjenski objekt za radijsku djelatnost sagrađen daleke 1984. i od tada, osim djelomične izmjene otvora na dijelu kojem je smješten radio, nije bilo većih vanjskih rekonstrukcijskih zahvata. Nužnost je prije svega bilo sanirati krov, koji je pod utjecajem atmosferskih prilika i protoka vremena bio pred urušavanjem. Tu se javio i problem vlaženja koje je pravilo velike poteškoće djelatnicima radija jer  je uzrokovao kvarove na opremi, a ovih nedaća nisu bili lišeni niti prostori braniteljske udruge smješteni u zapadnom dijelu zgrade.

Stoga je Općina Posušja, zajedno s partnerima, odlučila trajno riješiti ovaj problem podizanjem kata, čime se ujedno stvaraju uvjeti i za stavljanje u funkciju novih prostora za potrebe javnog sektora. O tome kako napreduju radovi danas se imao prilike uvjeriti načelnik Ante Begić, koji je obišao zgradu radija u pratnji vd ravnateljice ovog javnog poduzeća Marije Đerek i savjetnika načelnika Tomislava Čuture.

Sve ovo ide u prilog tome da skoru 40. godišnjicu ova najstarija radijska kuća u ŽZH, u društvu nekih novih sustanara, dočeka zasluženo u optimalnim uvjetima za rad.

Ostale vijesti iz kategorije

20. sjednica OV-a: Predstavljen Nacrt proračuna za 2023.

20. sjednica OV-a: Predstavljen Nacrt proračuna za 2023.

Jutros je u općinskoj vijećnici održana 20. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Započela je razmatranjem Izvješća o izvršenju proračuna općine za period od 1.1. do 30.9.2022., a potom i usvajanjem Nacrta proračuna za 2023. Planirani proračun za sljedeću godinu...

Arhiva