Projekt FMPU i Općine Posušje: U planu radovi na utopljavanju župne crkve u Sutini radovi na utopljavanju župne crkve u Sutini

31. 07. 2023

Projekt FMPU i Općine Posušje: Uskoro kreću radovi na utopljavanju župne crkve u Sutini

DanaDanas su načelnik općine Posušje Ante Begić i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, u pratnji suradnika Andrijane Grabovac i Dragice Lebo, obišli mjesnu crkvu u Sutini, gdje ih je dočekao župnik don Mate Pehar. Tamo su u planu radovi na utopljavanju.

Naime, Općina Posušje prijavila je ove godine projekt „Utopljavanje javnog objekta, crkve u Sutini, Posušje“ na javni poziv Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Tako je za ovaj objekt i izrađen detaljan energetski pregled objekta kao dokument o energetskim svojstvima objekta koji se zasniva na prikupljanju i obradi prikupljenih podataka čiji je krajnji rezultat prijedlog mjera za povećanje energetske učinkovitosti i energetsko-ekonomski optimalni redoslijed njihove implementacije radi smanjenja potrošnje svih vrsta energije promatranog objekta.

Detaljan energetski pregled uključuje detaljnu energetsku analizu svih građevinskih i tehničkih sustava u objektu.

Na objektu su planirani fasaderski radovi, a Federalno ministarstvo je za ovaj projekt odobrilo 40.000 KM, dok će preostali iznos od nešto više od 20.000 KM sufinancirati Općina Posušje.

Skip to content