Program Dana domovinske zahvalnosti u Viru

02. 08. 2019

U nedjelju, 4. i ponedjeljak 5. kolovoza 2019. u Viru će biti održana svečanost u povodu Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja.

4. kolovoza 2019.

Domovini vjernim, u vjeri postojani naziv je programa u sklopu kojega se 4. kolovoza na uočnicu Danu pobjede, domovinske zahvalnosti i Danu hrvatskih branitelja na prigodne načine prisjećamo ljudi i događaja koji su na osobit način ostavili značajan trag u povijesnom hodu hrvatskog naroda.

Program započinje u nedjelju u 19 sati kada će biti službena sveta misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u kapelici Isusova uskrsnuća na groblju u Viru koju će predvoditi prof. dr. don Mladen Parlov uz koncelebraciju mjesnog župnika don Ilije Drmića.

Nakon svete Mise u 20 sati u velikoj dvorani OŠ Franice Dall’era bit će riječi o knjizi biskupa Ratka Perića Nada koja ne postiđuje, u kojoj se govori o bl. Alojziju Stepincu kao i knjizi Ivicae Šarca, Metastaze jedne revolucije, koja govori o partizanskom zauzimanju Hercegovine i zločinima koji su tom prigodom počinjeni.

O knjigama će govoriti prof. dr. Ivica Šarac i prof. dr. Božo Goluža.

5. kolovoza 2019.

U ponedjeljak, u 13:30 bit će položeni vijenci i upaljene svijeće kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Viru.

U 15 sati slijedi svečano otvaranje proslave Dana domovinske zahvalnosti u Viru, nakon čega slijedi sportsko-zabavni program.

U večernjim satima nastupaju tamburaši.

Kako najavljuju organizatori iz mjesne zajednice u Viru Organizacijski odbor ove je godine dodatno obogatio program.

Očekuje se:
Nastup HKUD-a VRISAK

Natjecanje gangaša i guslara i natjecanja u starim športovima: bacanju kamena s ramena, skoku udalj s mjesta i obaranju ruke.

Novoosnovana udruga VUM- Vir udruga mladih osmislila je Igre za mlade

Prijave za natjecanje primaju se na dan proslave. U sklopu proslave održat će se i tradicionalna klorida u dvije kategorije s vrijednim nagradama.

Od 20:30 program se nastavlja uz tamburaški sastav u kojem nastupa Branko Polić i grupa Kings iz Pleternice.

OO želi vam ugodan boravak i dobru zabavu u Viru.

Ostale vijesti iz kategorije

POSUŠANI NA OBLJETNICI PADA VUKOVARA

POSUŠANI NA OBLJETNICI PADA VUKOVARA

Izaslanstvo općine Posušje na čelu s načelnikom Brankom Bagom u pratnji koordinacije posuških udruga proisteklih iz Domovinskog rata posjetilo je grad Vukovar uoči 29. obljetnice njegovog tragičnog pada u srbočetničke ruke. Ovom prilikom poklonili su se žrtvama na...

U tijeku primopredaja biračkog materijala

U tijeku primopredaja biračkog materijala

U tijeku su završne radnje pred sutrašnje otvaranje birališta. Cijelo poslijepodne članovi biračkih odbora preuzimaju sve potrebne materijale, te vrše uređenje biračkih mjesta kako bi u 7:00 sati ona mogla biti otvorena. Birači s područja općine Posušje glasovat će na...

POSUŠKI TROJAC NA EUROPSKOM PRVENSTVU

POSUŠKI TROJAC NA EUROPSKOM PRVENSTVU

Taekwondo Savez Bosne i Hercegovine je domaćin Europskog seniorsko prvenstva u olimpijskim kategorijama i Europskog kadetskog prvenstva. Seniorsko Prvenstvo će se održati u Sarajevu 10. i 11. Studenog 2020. godine a na njemu će nastupiti najbolji borci iz cijele...

Obavijest biračima s područja općine Posušje

Obavijest biračima s područja općine Posušje

Obavijest biračima s područja općine Posušje Općinsko izborno povjerenstvo Posušje izvješćuje birače da su na predstojećim lokalnim izborima obvezni ispravno nositi zaštitnu masku, dezinficirati se, te održavati propisanu socijalnu distancu. Biračima koji su pozitivni...